KezdőlapVilágAz egyetlen hotel a világon, amelyben egyszerre két államban is aludhatsz!

Az egyetlen hotel a világon, amelyben egyszerre két államban is aludhatsz!

-

Az Arbez Hotelt 1862-ben építették, még azelőtt, hogy a Franciaország és Svájc közötti mai határ érvénybe lépett volna. Akkoriban élelmiszer üzletként működött, ma pedig az a világszinten egyedi szálloda, amelynek vendégei egyidőben két államban is aludhatnak!

Az egyetlen hotel a világon, amelyben egyszerre két államban is aludhatsz!

A jelenlegi francia és svájci határ pontosan az Arbez Hotelen keresztül fut, a La Cure falucskában. Ennek eredményeképpen, a recepciónál a szállóvendégek külön kérhetik, hogy olyan szobákban szállásolják el őket, melyek egyszerre két államhoz is tartoznak. Ilyen például az ifjú házasoknak kialakított lakosztály, ahol az ágyat maga az államhatár szeli ketté.

Akadnak viszont olyan szobák is a hotelben, melyek hálószobája svájci, ám fürdőszobája francia területen van, de vannak olyanok is, melyek túlnyomórészt francia földön vannak, ám a gardrób a svájciaké.

Még a szálloda éttermét is úgy alakították ki, hogy a vendégek egyidőben megkóstolhassák mindkét kultúra gasztronómiai jellegzetességeit. Pontosabban, a helyiséget kettőbe osztották, és míg annak egyik fele a francia konyhának hódol, addig a másik felét a svájci ételek uralják.

Bizonyos szegletekben, a vendégek egyszerre étkezhetnek francia és svájci földön: miközben a tányéruk Franciaországban van, a poharuk már Svájchoz tartozik! Nem hiába áll a következő felirat a hotel honlapján: „két nemzet alszik egy ágyban és eszik egyazon asztalnál”.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet