KezdőlapVilágAz egykori apáca elmondta, miért döntött úgy, hogy otthagyja a zárdát -...

Az egykori apáca elmondta, miért döntött úgy, hogy otthagyja a zárdát – komoly oka volt rá!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Carrie-Eileen Chuff 18 éves korában lett apáca, és 5 évig élt a zárdában, de végül kilépett a szigorú apácarendből, mivel úgy érezte, ez az élet mégsem neki való.

Az amerikai Pennsylvaniából származó nő ma már feleség és hatgyerekes anya, és a TikTokon nyíltan beszél tapasztalatairól egykori apácaként, valamint arról, miért döntött úgy, hogy maga mögött hagyja ezt az életet.

Carrie-Eileen, aki apácaként a Mária Fausztina nővér nevet viselte, elmondta, hogy bár a családja lényegében nem volt különösebben vallásos, katolikus iskolába járt, és körülbelül 12-13 éves korában fedezte fel igazán a hitét.

„Amikor 13 éves voltam, akkor fedeztem fel igazán a hitem szeretetét, és egyszerűen csak nagyon szerettem Istent, és neki akartam szentelni az életemet, bármi módon, ahogy csak tudtam” – idézte fel egyik videójában.

Amikor felfedezte, hogy apácának állhat, úgy érezte, ez a tökéletes mód, amivel megmutathatja Istennek, mennyire szereti őt. De 5 évvel később, 2008-ban úgy döntött, otthagyja a zárdát, és más életet kezd.

Azért léptem ki, mert egyszerűen nem voltam arra hivatott, hogy apáca legyek. És ezt onnan tudtam, hogy nyomorúságosan éreztem magamat. Az első körülbelül egy évben még jól voltam, az újdonság, a csatlakozás izgalma egy darabig elvisz, de alapvetően úgy éreztem, hogy ez maga a nyomorúság” – magyarázta.@carrie_eileen_chuff Replying to @debrahterry Answering why I entered/why I left! #catholic #exnun #formernun #formernunsoftiktok ♬ original sound – Carrie-Eileen

Carrie-Eileen beszélt a kételyeiről a többi apácának, akik azt mondták, hogy ez a „kísértés”.

„Igyekeztem, amennyire csak tudtam, változtatni magamon, mert arra gondoltam, hogy ha megváltoztatom magamat, akkor minden jobb lesz. De egyre mélyebbre és mélyebbre süllyedtem a nyomorúságba, egészen addig a pontig, amikor egy nap, miközben az utcán sétáltunk, az jutott eszembe, hogy, bárcsak jönne egy busz, és elütne.

Ha valaha is ilyen szintű nyomorúságot érzel, valamin változtatni kell, akár szakmai segítséggel, akár azzal, hogy kikerülsz abból a helyzetből, ami ilyen nyomorulttá tesz, ahogy én is tettem” – mesélte az egykori apáca.

Ugyanakkor bevallotta, hogy a távozás nagyon nehéz volt, és még annál is ijesztőbb, mint amikor eldöntötte, hogy apáca lesz, mert úgy érezte, ezzel mindenkinek csalódást okoz.

„Jobban féltem távozni, mint belépni, különösen azért, mert bár kifejeztem a kételyeimet, és voltak egyértelmű jelek, hogy nem vagyok hivatott erre az életre, a feletteseim folyton azt mondogatták, hogy igen, pedig nyilvánvalóan nem így volt.”

A TikToker a továbbiakban elmondta, hogy a szigorú apácazárdában néhány egészségtelen, negatív tapasztalata is volt, de nem részletezte ezeket, és azt mondta, olyan dolgokról van szó, amiket érzése szerint helyre lehet hozni.

Carrie-Eileen azzal fejezte be a videót, hogy kifejtette, mennyivel boldogabb most feleségként és anyaként: „Most, hogy már anya vagyok, el sem hiszem, hogy valaha is azt hittem, apácának kellene lennem” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet