KezdőlapVilág„Az életem tökéletesnek tűnik az Instagram követőimnek - de az igazság az,...

„Az életem tökéletesnek tűnik az Instagram követőimnek – de az igazság az, hogy szegények vagyunk”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 38 éves devoni Karen Howden Instagram influenszer, aki számtalan ingyen dizájner holmit kap, és izgalmas utazásokon vehet részt a családjával, de nemrég megosztotta a megdöbbentő igazságot, miszerint a mindennapi életben olyan szegények, hogy nem tudják kifizetni a villanyszámlát, és alig tud enni adni a gyerekeinek.

Karen Howden élete a közösségi médiában csupa luxus és csillogás, mivel az édesanya influenszerként 35 ezer követővel rendelkezik, ezért számos juttatásban van része – például luxusszállodákban szállhat meg a családjával, és négy fiával olyan népszerű helyekre látogathat el, mint a Legoland, vagy különböző vidámparkokba és múzeumokba mehetnek teljesen ingyen. Csakhogy a ragyogó külső mögött szomorú valóság rejtőzik, amit a nő nemrég fel is fedett egy őszinte bejegyzésben.

„Gyönyörű képeket és videókat osztok meg a családunkról az interneten, megörökítve azokat a csodálatos dolgokat, amikre lehetőséget kapunk, sikítozunk a hullámvasúton, csúcséttermekben vacsorázunk, hírességekkel találkozunk, filmbemutatókon veszünk részt… A közösségi média egyfajta menekülés, és a kirakat-nézegetéshez hasonlóan jó érzéssel tölti el a követőket, még ha nem is vesznek semmit” – írta az influenszer.

De a család mindennapi élete valójában egyáltalán nem olyan, amilyennek a képek és videók alapján látszik. „Mindenki azt hiszi, hogy fantasztikus életet élünk – olyat, amilyet a filmekben látunk. De az Instagram csak az érem egyik oldalát mutatja. A dolgok egészen mások, amikor nem forog a kamera. Az igazság az, hogy nem engedhetem meg magamnak a benzint vagy a pelenkát a kisfiamnak. Végrehajtók jártak a házamban, akik a gyerekeim szeme láttára fenyegettek meg. Az áramot kikapcsolták, és a szekrények üresek. Több ezer fontnyi adósságom van a járvány miatti lezárások óta, és félek kinyitni a saját bejárati ajtómat, ha valaki kopog” – vallotta be Howden.

Az influenszer egy ponton úgy érezte, nem bírja tovább fenntartani a látszatot, és úgy döntött, megosztja az igazságot a követőivel. „Elegem volt, mélyponton voltam, és szembesültem a rideg valósággal, hogy nincs hová mennem. A „tökéletes élet” látszatának fenntartása stresszes és helytelen volt. Nyíltan akartam beszélni róla. Ideje volt megosztani az érem másik oldalát” – írta. Miután megbeszélte a dolgot férjével, a 42 éves Chrisszel, belekezdett egy olyan bejegyzés megfogalmazásába, amilyet addig még soha nem osztott meg.

„Mindazoknak, akik küzdenek, azt akartam, hogy tudjátok, nem vagytok egyedül, és megérdemlitek, hogy tudjátok, mi is ebben a helyzetben vagyunk, mert nem tudom megmutatni nektek a magaslatokat anélkül, hogy megmutatnám a mélypontokat is.” Az édesanya bevallotta, hogy alig talált valamit a házban, amit felszolgálhatott a fiainak reggelire – Jonah 10, Winter 7, Fox 5, Hunter pedig 18 hónapos. „Úgy érzem, mintha a pénz vízből lenne, és semmit sem tehetek, hogy ne csússzon ki az ujjaim közül.”

Az édesanya ugyanakkor azt is bevallotta, hogy hamarosan kikapcsolják náluk az áramot, és az internet számlát sem tudja fizetni. Ráadásul legkisebb fiának pelenkára lenne szüksége, de ezt sem tudja mindig időben beszerezni. „Nagyon nehéz idők ezek. Össze kell tartanunk, és bár úgy érzem, hogy teljesen cserbenhagyom a családomat, remélem, hogy azzal, hogy őszinte vagyok, talán segítek valakinek, aki ezt olvassa” – tette hozzá.

A felhasználók reakciója azonban mindennél jobban meglepte a nőt. Több mint ezer követője vette fel vele a kapcsolatot, és sokan megosztották a saját, hasonlóan szívszorító történeteiket. Az egyik válaszadó például elmondta, hogy el kellett adnia a gyerekei játékait, hogy üzemanyagot tudjon vásárolni, a másik pedig azt írta, ő maga zabkásán él, hogy a gyerekeinek több étel jusson.

„Ahogy elolvastam a több száz üzenetet, amelyekben a szülők megosztották anyagi gondjaikat, megdöbbentett és elborzasztott, hogy mennyi átlagos, dolgozó család küzd a megélhetésért” – írta Howden, felhívva a figyelmet arra, mi mindent nem látunk az emberek életéből a közösségi oldalakon.

Azt is bevallotta, hogy bűntudat kínozta, és úgy érezte, kudarcot vallott szülőként, ezért sokáig nem is tudott őszintén beszélni a helyzetéről.

„De amikor megtudtam, hogy sok más család van ugyanebben a helyzetben, rájöttem, hogy nem vagyok egyedül. Arra is rájöttem, hogy nincs szükségem pénzre ahhoz, hogy nagyszerű anyja legyek a gyerekeimnek – nekik csak szeretetre és figyelemre van szükségük” – osztotta meg az édesanya, és találóan így jellemezte saját családja és még sok másik család kilátástalan helyzetét: „A bénító adósság olyan, mint egy súly, ami körülvesz – lehúzza az embert, és nem tud szabadulni tőle.”

Végül bejelentette, hogy bár továbbra is oszt meg bejegyzéseket az ajándékokról és ingyen utakról, amiket kapnak, ezután az érem másik oldalát is rendszeresen megmutatja, mert nem akarja, hogy mások egyedül érezzék magukat, ahogy ő is érzett korábban.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet