KezdőlapVilágAz idős házaspárt kilakoltatták az otthonából, miután a fiuk a tudtukon kívül...

Az idős házaspárt kilakoltatták az otthonából, miután a fiuk a tudtukon kívül eladta a házat

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy idős kaliforniai házaspárt nemrég kilakoltattak a házból, ahol közel két évtizede éltek, mivel a fiuk a tudtukon kívül más nevére íratta az ingatlant.

Ismael és Angelita Ramirez áprilisban kapta meg a kilakoltatási felszólítást, és augusztus 30-án el kellett hagyniuk a házat, amit 20 éve az otthonuknak tartottak, és amiért havonta 700 dolláros törlesztő részletet fizettek.

Ismael elmondta, hogy amikor 2003-ban megvásárolták a házat, az a személy, aki segített nekik a papírmunkában, azt mondta a fiuknak, hogy nem kell feltüntetniük a szülők nevét a tulajdonjogot igazoló papírokon, elég, ha az ő neve szerepel azokon. A szülők hangsúlyozták, hogy szerettek volna szerepelni a hivatalos papírokban, de a fiuk azt mondta, ne aggódjanak emiatt.

Amikor áprilisban megkapták a kilakoltatási felszólítást, nagyon meglepődtek, és összetört a szívük. „Azon gondolkodtunk, vajon miért tette ezt velünk a fiunk, hiszen tudta, hogy ez a mi házunk” – mondta Ismael. „Annak idején azt mondta nekünk, hogy nem szükséges, hogy a mi nevünket is feltüntessük. És mivel nem tudunk angolul, ez az, amiben hazudtak nekünk” – tette hozzá a férfi.

A szülők soha nem gondolták volna, hogy a fiuk képes ezt tenni velük.A kilakoltatási értesítésben az állt, hogy a ház tulajdonosa kirúgja őket és eladja az ingatlant. Később megtudták, hogy a fiuk átruházta az ingatlant egy nőre, és tőle kapták a felszólítást.

A házaspár elmondta, hogy megpróbáltak jogi segítséget kérni, de tehetetlennek érzik magukat, mert amint az ügyvédek meghallják, hogy az ingatlan a fiuk nevén volt, nem hajlandóak elvállalni az ügyet.

„Semmink nem maradt. Abban a pillanatban úgy éreztük, hogy a világ összeomlik a fejünk felett. Különösen, mivel én nem igazán tudok járni, a feleségem pedig depressziós és magas vérnyomástól is szenved a kialakult helyzet miatt” – magyarázta Ismael.

A társadalombiztosítási jövedelmükből nem tudnak új házat vásárolni, sőt, ami még rosszabb, még egy albérletet sem engedhetnek meg maguknak. Jelenleg a lányuknál laknak, aki megpróbál segíteni nekik. A család egy GoFundMe oldalt is létrehozott, hogy adományokat gyűjtsenek.

„Nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik segítenek nekünk, legyen szó bármilyen kis adományról is” – üzente Ismael az adományozóknak.

A házaspár másik fia, Ismael Jr. elmondta, hogy megpróbálták elérni a bátyját, de utoljára áprilisban sikerült beszélniük vele. Akkor azt mondta, rosszul érzi magát, és ápolásra van szüksége.

A család azóta a rendőrséggel is felvette a kapcsolatot, hogy ellenőrizzék, minden rendben van-e a házaspár fiával, miután 5 hónapja nem hallottak róla.

Fotó: YouTube

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet