KezdőlapVilágAz orvos azt javasolta a nőnek, szakítsa meg a terhességet, amikor kiderült,...

Az orvos azt javasolta a nőnek, szakítsa meg a terhességet, amikor kiderült, hogy ötösikreket vár – de az anyuka hallani sem akart erről

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Heather Langley 2013 januárjában ismerkedett meg Priscilla Rodriguezzel, amikor mindketten Coloradóban éltek. Az interneten ismerték megy egymást, és miután egy ideig üzeneteket váltottak és telefonon beszéltek, úgy döntöttek, személyesen is találkoznak.

Az első randevújukon Heather és Priscilla körülbelül 18 órát töltött együtt, megebédeltek, kirándultak a hegyekbe, majd megvacsoráztak és elmentek egy jazzklubba. Végül hajnali 3-kor váltak el egymástól, és a kapcsolatuk innentől kezdve valósággal kivirágzott.

Hamarosan már a közös jövőt tervezték, és a családalapítás gondolata is szóba került. Heather mindig is szeretett volna anya lenni, Priscilla azonban nem volt teljesen biztos a dologban. Mielőtt azonban komolyabban átgondolhatták volna ezt a kérdést, Priscillának vissza kellett utaznia Texasba a munkája miatt, és egy ideig kénytelenek voltak távkapcsolatban élni.

Heather gyakran utazott Coloradóból Texasba – ahonnan ő is származott –, hogy találkozzon a barátnőjével, és közben egymás családjával és barátaival is megismerkedtek. Végül Heather visszaköltözött Texasba, hogy közel lehessen szerelméhez.

Ezután azonban a dolgok nem a tervek szerint alakultak, és úgy döntöttek, egy időre különválnak. Heather közben megtudta, hogy terhes, és ez igazi áldás volt, ami végül segített rendbe hozni a kapcsolatukat. 2017 augusztusában megszületett első kislányuk, Sawyer, és nagyon boldogok voltak.Bár Heather egy ideig szülés utáni depresszióval küzdött, Priscilla támogatásával sikerült túljutnia ezen a nehéz időszakon, és míg párja visszament dolgozni, ő otthon maradt a kislányukkal.

2019 nyarán Heather elkezdett gondolkodni azon a lehetőségen, hogy tovább bővítsék a családjukat, és megajándékozzák Sawyert egy kistestvérrel. Miután megbeszélte a dolgot Priscillával, 2020 februárjában felkerestek egy termékenységi specialistát. Megállapodtak abban, hogy IVF helyett intrauterin inszeminációval próbálkoznak, annak ellenére, hogy ezzel az eljárással kisebb volt az esély a sikerre.

Abban a két hétben, amíg az eredményekre vártak, meghalt Priscilla nagymamája rákban, és Heather éppen a temetésen kapta meg a sorsdöntő telefonhívást, amiből kiderült, hogy terhes.

2020 márciusának elején Heather elment az első ultrahangvizsgálatra, és ekkor tudta meg, hogy több babát is vár. Priscilla, akinek dolgoznia kellett, nem tudott vele tartani, de amikor Heather felhívta telefonon, és közölte vele a hírt, nagyon boldog volt.

Amikor a pár visszatért termékenységi specialistájához egy újabb találkozóra, további megdöbbentő hírek vártak rájuk – kiderült, hogy Heather öt babát vár. Az orvos azonban felhívta a figyelmüket a megnövekedett kockázatokra – elmondta, hogy ilyen esetekben nagy az agykárosodás, szívproblémák, bélrendszeri problémák és a vetélés kockázata. Az orvos két opciót ajánlott nekik: a terhesség megszakítását, vagy a magzatok számának csökkentését.

Heather és Priscilla azonban egyik lehetőségbe sem volt hajlandó belegondolni, és úgy döntöttek, a kockázatok ellenére megpróbálják mind az öt babát kihordani. A járvány miatt Priscilla nem tudta elkísérni párját a további vizsgálatokra, de videóhívásokkal tartották a kapcsolatot.

A 19. héten kiderült, hogy öt kislányt várnak, és azt is megtudták, hogy lányaik mindössze a második csupa lányokból álló ötös ikrek az Egyesült Államokban.

Bár az ötös ikrek gondolata kezdetben sokkolta a párt, örömmel készültek a babák születésére. „Miután a kezdeti sokk elmúlt, és a hír tudatosult bennünk, rájöttem, milyen különlegesek és egyediek lesznek a babáink. Olyan érzés, mintha nyertünk volna a lottón” – mondta Heather.

Hadley, Reagan, Zariah, Zylah és Jocelyn a terhesség 28. hetében, 2020. augusztus 13-án születtek meg császármetszéssel. A babák egy darabig még kórházban maradtak – volt közöttük, akit 88 napot töltött az újszülött intenzív osztályon, és olyan is, aki 111 napot, végül azonban mind hazamehettek. A szülők kimondhatatlanul boldogok voltak, és Heather szerint Sawyer fantasztikus nővérként viselkedett.

Heather és Priscilla egy fotózást is megszerveztek a babákkal, és a képeken egyértelműen látszik, milyen különleges a kötelék az ikrek között. A nyolctagú család most nagyon boldog együtt, és alig várják, hogy közös emlékeket gyűjtsenek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet