KezdőlapVilágAz orvos egyedül nevelt egy tinédzser fiút, mielőtt rájött volna, hogy egy...

Az orvos egyedül nevelt egy tinédzser fiút, mielőtt rájött volna, hogy egy olyan beteg fia, akit közvetve ő is ismert

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

James C. Wittig onkológus mindig is szeretett volna apa lenni, de mivel egyedülálló volt, nem született saját gyereke. Amikor azonban hallott egy kamasz fiúról, aki elveszítette a szüleit, úgy döntött, magához veszi és felneveli őt.

Csak hónapokkal később jött rá, hogy a fiút, Ronnie-t és őt, különleges kötelék fűzi össze – ha csak közvetve is, de ismerte a gyerek édesanyját.

James akkoriban ösztöndíjasként dolgozott egy másik orvos irányítása alatt, aki megmutatott neki egy képet két nőről, akiket az 1980-as évek elején, több mint 25 évvel korábban kezelt.

A képen látható mindkét nőnek ugyanolyan típusú csontrákja volt, de eltérő kezelést kaptak: az egyiküknek amputálták az egyik végtagját, míg a másik nő végtagját sikerült megmenteni.

Amikor az ösztöndíj igazgatója nyugdíjba ment, James vette át a helyét, és egy darabig azt a nőt is kezelte, akinek a végtagját sikerült megmenteni. A két betegről készült fényképet pedig éveken át használta reprezentációs anyagként a rezidensek tanítására.

A másik nővel soha nem találkozott, de később a tudtán kívül az ő fiát vette magához. Azzal a beteggel, akinek sikerült megmenteni a végtagját, az orvos továbbra is tartotta a kapcsolatot.

A nő 2015-ben megosztott egy bejegyzést a Facebookon, amiben leírta, hogy olyasvalakit keres, aki gondját viselné egy Ronnie nevű gyereknek, egy barátja fiának, aki az amputáció utáni komplikációk következtében halt meg. A fiú apja szintén nemrég halt meg. James ekkor felvette vele a kapcsolatot, hogy érdeklődjön a fiú örökbefogadásáról.

2015 februárjában James Wittig a New Jersey állambeli Morristown melletti otthonából Észak-Virginiába utazott, hogy személyesen találkozzon a kamasz fiúval. Nem sokkal a találkozás után egykori páciense felhívta azzal, hogy Ronnie szeretné megismerni a férfi családját. Két héttel később az orvos törvényesen is a fiú gyámja lett.

James csak néhány hónappal később jött rá, hogy Ronnie édesanyja a másik nő a szemléltető anyagként használt képről. Az egybeesés meggyőzte arról, hogy Ronnie-val való találkozása sorsszerű volt.

„Én ezt az egészet szinkronicitásnak tekintem” – mondta az orvos. James még nem fogadta törvényesen örökbe az azóta már felnőtt Ronnie-t, de a folyamat reményei szerint most már egy-két éven belül lezárul.

A kapcsolatuk azonban a hivatalos dokumentum nélkül is erős. James azt mondja, leírhatatlan élmény a számára, hogy felnevelhette a fiút, és a mentora lehetett, közben pedig ő is sokat tanult tőle.

„Ma 6 évvel ezelőtt történt velem a legjobb dolog, azzal hogy az apád lettem! Ez az egyik legnagyobb csoda az életemben, és olyan büszke vagyok, hogy a fiamnak nevezhetlek! Büszke vagyok mindarra, amit elértél és arra az emberre, akivé váltál!” – írta az orvos az Instagramon.

Azt reméli, hogy a története talán más idősebb, egyedülálló férfiakat és nőket is inspirálhat, akik gyerekre vágynak, hogy láthassák, soha nem késő.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet