KezdőlapVilágAz ötgyerekes család örökbe fogadta a haldokló szomszéd 3 gyermekét - jóságukért...

Az ötgyerekes család örökbe fogadta a haldokló szomszéd 3 gyermekét – jóságukért az élet is megajándékozta őket

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A legtöbben maximum odaintenek a szomszédjuknak, ha találkoznak, esetleg váltanak velük néhány udvarias szót, de ennél nem kerülnek közelebbi kapcsolatba egymással. Ha azonban a gyerekeik összebarátkoznak, az már jó ok lehet a kapcsolat elmélyítésére, és ez pontosan így történt két édesanya, Tisha és Audrey esetében is.

Mivel a gyerekeik barátok voltak, hamarosan ők is közelebb kerültek egymáshoz. Audrey tavaly egyik este megkérdezte Tishát, hogy a gyerekei náluk tölthetnék-e az éjszakát, mivel másnap reggel orvoshoz kellett mennie, hogy elvégezzenek néhány vizsgálatot.

A gyerekek izgatottak voltak, és Tisha örömmel beleegyezett a dologba. Akkoriban még nem gondolta, hogy komolyabb baj lehetne.

Fotó: YouTube

De az orvosi vizsgálat eredménye örökre megváltoztatta Tisha és Audrey családjainak életét. Audrey megtudta, hogy 2. stádiumú nyelőcső- és gyomorrákja van.

A háromgyermekes egyedülálló anya ekkor felkérte Tishát és férjét, hogy legyenek gyerekei törvényes gyámjai, és a házaspár gondolkodás nélkül igent mondott. Audrey nem sokkal később elvesztette a betegség ellen vívott küzdelmet, és elhunyt.

Tisha árvaházban nevelkedett, és nem akarta, hogy Audrey gyerekei is erre a sorsra jussanak. Ő és a férje, Kevin ezért azon dolgoznak, hogy nevelőszülőkké váljanak, és ne csak a gyerekek gyámjai, de a szüleik lehessenek, így a testvéreket biztosan nem választhatnák szét, és nem kerülnének egyik nevelőszülőtől a másikhoz.

A probléma csak az volt, hogy a család otthona nem elég nagy ahhoz, hogy az állam hivatalosan engedélyezze a 3 nevelt gyerek befogadását. A fiúk közül ketten egy padlásszobán osztoztak, ami hivatalosan nem számított külön szobának, mert nem volt fallal leválasztva a ház többi részéről, és a gyerekek közül többen közös ágyon osztoztak.

Fotó: YouTube

Tisha legidősebb gyerekei 16 és 18 évesek. Az egyikük egy kihúzható kanapén aludt, a másik pedig egy matracágyon egy rögtönzött szobában, ami lényegében a konyháról lett leválasztva.

A Las Vegas-i Fox 5 Surprise Squad stábja tavaly karácsony előtt sietett a család segítségére. A rászoruló családoknak segítő műsor csapata a helyi közösség és a szolgáltatásaikat készségesen felajánló vállalkozások segítségével valósította meg nagyszabású tervét.

A család csak annyit tudott, hogy felhúzzák azt a falat a padlástérben, amire szükségük van ahhoz, hogy külön szobának minősítsék azt, és ezért egy hétre be kellett költözniük egy szállodába. Ennél azonban jóval több meglepetés várta őket, amikor hazatértek.

A közösség anyagi és tárgybeli adományainak köszönhetően a család otthonát teljesen felújították, kifestették, új szőnyegekkel és bútorokkal látták el – így most minden családtagnak külön ágya van.

Fotó: YouTube

És ez még mindig nem minden. A Surprise Squad stábja egy teljes évnyi ingyenes élelmiszer ellátmánnyal ajándékozta meg a meglepett családot, ugyanakkor anyagi támogatást nyújtottak a házaspár legidősebb fiának, aki szeretett volna elköltözni otthonról, és a helyi Nissan márkakereskedés jóvoltából egy vadonatúj, 12 üléses autóval is meglepték őket.

A Surprise Squad csapatának hála Tisha családjának többé nem kell aggódnia a megélhetése miatt, és Audrey gyerekeinek is biztonságos, szerető otthont nyújthatnak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet