KezdőlapVilágAz ötgyermekes anyuka, aki hajnali fél ötkor ébred, hogy elkezdje a házimunkát,...

Az ötgyermekes anyuka, aki hajnali fél ötkor ébred, hogy elkezdje a házimunkát, úgy döntött, megleckézteti a családját

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy ötgyerekes édesanya megelégelte, hogy minden házimunkát neki kell elvégeznie, és úgy döntött, otthagyja a családját, amíg meg nem tanulják a leckét, és el nem kezdenek felelősséget vállalni.

Laura Bensalem egy 37 éves, ötgyerekes édesanya, aki családjával a délkelet-londoni Greenwichben él. A nő a Channel 5 új, Wife on Strike című valóság-show-jában elárulta, hogy minden nap hajlani fél ötkor kel, hogy nekilásson a házimunkának, mivel senki más nem vállal magára egyetlen feladatot sem, de mostanra belefáradt ebbe, és úgy döntött „sztrájkba kezd” – otthagyta a családját, hogy megpróbáljanak egy hétig nélküle boldogulni.

„Próbálok mindenkinek a kedvében járni, nem tudok nemet mondani, és nem tudom, hogy egyszerűen csak ilyen vagyok, vagy sem” – mondta Laura.

Az ötgyermekes anyuka, aki hajnali fél ötkor ébred, hogy elkezdje a házimunkát, úgy döntött, megleckézteti a családját
Fotó: Channel 5

Laura és férje, Wassim 16 éve vannak együtt, és öt gyereket nevelnek, emellett Laura szülei is velük élnek. A háztartási terhek azonban teljes egészében Laurára hárulnak, aki mindenről és mindenkiről gondoskodik. Legalábbis egészen mostanáig ezt tette.

Elmondta, hogy általában legalább két különböző ételt készít vacsorára, mert mindenkinek más az ízlése, és nem hajlandók ugyanazokat a dolgokat megenni.

„Mindannyian valami mást esznek, vagy egyszerűen nem eszik meg a vacsorájukat, és nem hagyhatom őket étlen” – magyarázta.

Ami a férjét illet, Laura szerint ő semmilyen házimunkából nem hajlandó kivenni a részét: „Amint hazaér a munkából, azonnal felmegy az emeletre… Wassim nem sokat csinál, nem főz, nem takarít, nem porszívózik, nem veti be az ágyat, nem mosogat, nem rakja el a tiszta ruhákat.”

Az ötgyermekes anyuka, aki hajnali fél ötkor ébred, hogy elkezdje a házimunkát, úgy döntött, megleckézteti a családját
Fotó: Channel 5

Wassim álláspontja ezzel szemben a következő: „Olyan családban nőttem fel, ahol az anya gondoskodik a gyerekekről, a férjről és a házról. A férj keményen dolgozik, hogy eltartsa a családot. Én a városban dolgozom, és amikor hazajövök, szeretnék egy kicsit pihenni.”

Laura azt is hozzátette, hogy a rengeteg házimunka nem is annyira fizikailag, mint inkább mentálisan kimerítő. „Tényleg elegem van. Elegem van abból a sok munkából, amit folyton csinálok. Másokat helyezek előtérbe… szükségem van néhány változásra, mielőtt visszajönnék” – mondta, mielőtt elhagyta az otthonát, hogy megleckéztesse a családját.

Az események drámai fordulatot vettek, amikor Laura bejelentette a családjának, hogy távozik, és Wassim kénytelen volt szembenézni ezzel a kihívással. Laura közben egy helyi szállodában szállt meg, és a műsor felvételei alapján követi végig családja hetét. A hét lejártával a házaspárnak egy semleges területen kell találkoznia, hogy összegezzék a tapasztalataikat, és megpróbáljanak bevezetni néhány hosszú távú változást.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet