A 31 éves Natasha Gahagan mindig is egy saját tanyáról álmodott, és meggyőzte férjét, a 42 éves Dennis Gahagant, hogy költözzenek ki a városból egy farmra Milwaukee közelében.
A házaspárnak van két közös gyereke, akik 4, illetve 2 évesek, illetve Dennisnek van egy 21 éves fia is egy előző kapcsolatából. A család gyümölcsöket és zöldségeket termeszt, ugyanakkor tyúkokat és kecskéket tartanak.
Gahaganék azt mondják, már 4 éve nem járnak rendszeresen szupermarketbe, és igyekeznek fenntartani magukat abból, amit megtermesztenek, illetve amit más helyi gazdálkodóktól beszerezhetnek.

Natasha évente körülbelül egyszer megy el bevásárolni egy szupermarketbe, hogy beszerezzen néhány alapvető dolgot, például lisztet, de ezenkívül nagyrészt abból élnek, amit a pincében elraktároznak, és a készleteik egy egész évig kitartanak.
„Az, hogy gazdálkodásból éljünk, nagy álmom volt” – mondja Natasha, aki a gazdálkodás mellett részmunkaidőben fogászati asszisztens.
„Imádok a szabadban lenni. Mindig is arra vágytam, hogy a hálózaton kívül éljek. Nem igazán járunk élelmiszerboltba. Megpróbálunk abból élni, amink van. Így jobban megbecsülöd azt, amid van” – tette hozzá.
A család korábban a wisconsini Sheboyganben élt, és Natasha már akkor is megtermesztette a kertjükben, amit csak tudott. Amikor azonban 2015 januárjában találtak egy telket, amit megengedhettek maguknak, a legnagyobb örömmel vidékre költöztek.
Számos állatot tartottak már a farmon – teheneket, kacsákat, sőt, még pávákat is – jelenleg pedig tyúkokat, libákat és kecskéket nevelnek. Kecsketejet isznak, és szappant is készítenek belőle, amit eladnak.
Ami a zöldségeket illeti, nem termesztenek sok mindent, csak azt, amire szükségük van – például paradicsomot, paprikát, uborkát, fokhagymát, hagymát és gombát. Ezenkívül van egy kisebb gyümölcsösük is, ahol almát, körtét, szilvát és faepret termesztenek.

Élelmiszereik tartósítására olyan módszereket alkalmaznak, mint a konzerválás és a liofilizálás, vagy más néven fagyasztva szárítás, így a pincéjük mindig tele van tartalékokkal. Többek között már elkészített ételeket is tartanak lefagyasztva, így azokon a napokon, amikor elfoglaltabbak, nem kell az ebéd elkészítésével foglalkozniuk.
„A kényelem érdekében tartósítok. Sok mindent konzerválok nyárra, amikor sok dolgunk van” – magyarázta Natasha, aki igyekszik minél fenntarthatóbb életmódot biztosítani a családja számára.
A húst helyi gazdáktól szerzi be, és csak a legszükségesebb dolgokat veszi meg szupermarketben, de ha mégis bevásárolnak néhány dolgokból, azt nagy tételben teszik, hogy elraktározhassák.
„A város nem nekem való. Szeretem az otthonomat” – mondja az édesanya, aki nagy örömét leli ebben az életmódban.