KezdőlapVilágAz ügyeletes mentőst a saját otthonába hívták egy vészhelyzethez - sokkot kapott,...

Az ügyeletes mentőst a saját otthonába hívták egy vészhelyzethez – sokkot kapott, amikor meglátta, hogy a fia nem lélegzik

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az édesapának, aki mentősként dolgozik, a legrosszabb rémálma vált valóra, amikor egy éjszaka a saját otthonába hívták egy vészhelyzethez. Az ausztráliai Queenslandből származó Troy Heise 15 éve dolgozott mentősként, és soha nem gondolta, hogy egy napon sor kerülhet erre a hívásra.

Troy Heise aznap éppen éjszakai műszakban dolgozott, készen arra, hogy életeket mentsen. Felesége, Sarah, otthon volt, és miután 12 éves fiuk, Flynn, már egy ideje a zuhany alatt volt, ellenőrizni akarta, hogy minden rendben van-e. Mivel az ajtó belülről volt bezárva, és Flynn nem válaszolt az édesanyja szólongatására, a nő betörte az ajtót, és berontott a fürdőszobába. Flynn a padlón hevert, és nem lélegezett. A fiú valószínűleg megcsúszott, és elesett, a zuhanyrózsa zsinórja pedig valahogy a nyaka köré tekeredett.

Sarah azonnal hívta a segélyhívó számot, és elmondta mi történt, de azokban a pillanatokban meg sem fordult a fejében, hogy esetleg a férje lehet az a mentős, aki a helyszínre érkezik. Troy úgyszintén sokkos állapotba került, amikor megtudta, hogy a saját otthonába hívták egy esethez.

„Folyton az jár az agyadban, hogy ez nem lehet igaz, ez nem történhet meg. Ez nem lehet az én otthonom. Miért történne valami rossz az én otthonomban?” – magyarázta a férfi, hozzátéve, hogy semmi sem készíthet fel egy ilyen vészhelyzetre.

Sokkos állapotban érkezett a helyszínre, és bár mindent megtett annak érdekében, hogy megmentse a fiát, a félelem valósággal megbénította. „Ha a saját fiadról van szó, érzelmileg kötődsz, félsz, dühös vagy, aggódsz… Nem tudtam végezni a munkámat” – mondta.

Végül az egyik kollégája vette át az irányítást, de 30 perc gyötrelmes próbálkozás után, hogy újraélesszék Flynnt, Troy megértette, hogy valószínűleg nem tudják megmenteni őt. Ekkor azonban a kollégája megérintette a vállát, és azt mondta, Flynnek van pulzusa.

Kórházba szállították a fiút, és bár a család tudta, hogy nem sok esély van arra, hogy életben maradjon, a csodáért imádkoztak, miközben arra használták az érétkes perceket, hogy elbúcsúzzanak tőle. Flynn soha többé nem tért magához, és 3 nappal később elhunyt.

A családnak ezután meg kellett hoznia még egy nehéz döntést. A kórházi személyzet megkérdezte őket, gondoltak-e arra, hogy felajánlják Flynn szerveit. Addig soha nem beszéltek a szervadományozás lehetőségéről, és fogalmuk sem volt róla, mit gondolt volna minderről Flynn, de tudták, hogy így több életet is megmenthetnének. A fiú nővérének, Morgannak, határozott véleménye volt a témában, és végül a szüleit is meggyőzte.

„Emlékszem, hogy ott ültem, és azt mondtam anyunak: Képzeld csak el, hogy egy család ma megkaphatja azt a hívást, amiben közlik velük, hogy valaki, akit szeretnek, még 10 évet élhet” – mondta Morgan.

A szülők végül úgy döntöttek, felajánlják Flynn szerveit, hogy így másokon keresztül élhessen tovább. „Ő egy igazi Superman, aki életeket ment” – mondta Morgan.

Bár a család pótolhatatlan veszteséget szenvedett, Troy hálás volt a lehetőségért, hogy legalább más családoknak segíthettek.

„A fiam életeket mentett, és bár nincs itt, mégis itt van. Büszke édesapa vagyok. Bár az én fiam nem maradt életben, más családok most ujjonghatnak örömükben, hogy valaki, akit szeretnek, életben maradhat” – mondta az édesapa.

Fotó: Troy Heise/Facebook; YouTube

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet