KezdőlapVilág"Az unokatestvérem a legrosszabb nevet akarja adni születendő gyerekének - ez a...

„Az unokatestvérem a legrosszabb nevet akarja adni születendő gyerekének – ez a legrosszabb név az emberiség történetében”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy nő a Reddit-en osztotta meg, hogyan próbálta lebeszélni unokatestvérét kedvenc babanevéről, hogy megmentse a gyereket egy életre szóló zaklatástól.

Amikor egy kisbabának nevet kell adni, a legtöbb szülő órákig töpreng a lehetőségek között, hogy megtalálja a tökéletes nevet. És ha egyszer már eldöntötték a nevet, nehéz lehet meggondolni magukat.

Pontosan ezt kellett megtudnia egy nőnek is, amikor megpróbálta meggyőzni unokatestvérét, hogy változtassa meg a baba nevét, azt állítva, hogy ez a legrosszabb név, amit valaha hallott.

„Az unokatestvéremnek júliusban lesz egy kislánya. Az egész terhessége alatt célozgatott arra, hogy milyen nevet választott. Olyanokat mondott, hogy ‘A gyerekek hozzák ezt’. Az első tippem valami normális dolog volt, mint a Remény. Arra gondoltam, hogy a gyerekek reményt hoznak a világba” – írta a nő a Reddit-en.

„Mindenesetre semmi sem tudott volna felkészíteni engem vagy a családomat (anyukámat és a testvéreimet) arra, amit tervezett” – mondta a nő és megosztotta, hogy az unokatestvére a Light Bringer nevet szeretné adni a babának, ami magyarul Fényhozó-t jelent.

„Azt hittem, hogy csak viccel, de nem. Úgy döntöttem, hogy videóchatelek az unokatestvéremmel, és udvariasan megkérdezem tőle, hogy szeretné-e megváltoztatni a nevét” – tette hozzá a nő.

„Felajánlottam néhány alternatívát, de ő nem engedett. Elmondtam neki, hogy a Lucifer név fényhozót jelent. Őt ez nem érdekelte” – tette hozzá.

„Megtudtam, hogy eredetileg más neveket választott ki. Ezek a nevek egy kicsit jobbak, mint a Fényhozó – fűzte hozzá a nő.

„A nevek között szerepelt már az Androméda, a Kassziopeia és a Starr, hogy csak néhányat említsek. Megkérdeztem tőle, miért nem tetszenek neki ezek a nevek, és csak a vállát vonogatta.”

A nő egy másik megközelítést kipróbálva elmondta unokatestvérének, hogyan posztolt a baba nevéről a Redditen, arra kérve a felhasználókat, hogy osszák meg gondolataikat a névvel kapcsolatban.

De miután megosztotta a véleményét a „nyilvánosság előtt”, a nőt kitaszították a családból, mert „féltékeny” volt a születendő gyermekre.

„Mondanom sem kell, hogy nem volt boldog. Nem engednek a családja közelébe, amíg le nem higgad. Az anyja, a testvérei és a férje most sem túl boldogok miattam” – mondta.

„Már épp törölni akartam az eredeti hozzászólásomat, amíg az unokatestvérem meg nem vádolt azzal, hogy féltékeny vagyok rá, mert nekem (meddő) nem lehet gyerekem. Mondtam neki, hogy ez nem féltékenység. Elmondtam neki, hogy egyszerűen nem hiszem, hogy a Fényhozó jó név egy embernek” – írt a nő.

A Reddit felhasználóit sem hagyta hidegen a téma, többen hozzászóltak a bejegyzéshez.

„Csak legyél ott a gyereknek, amikor kínozzák az iskolában, és állj ellen a „megmondtam” késztetésnek” – írta egyik felhasználó.

„Ez egy szörnyű név, és a gyereket kíméletlenül fogják zaklatni az iskolában. De tényleg nem a te dolgod, hogy bármi mást tegyél, mint azt mondd, hogy tetszik vagy nem tetszik, csak ha megkérdezik” – fűzte hozzá egy másik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet