KezdőlapVilág„Azt tanácsoltam a fiam barátnőjének, hogy szakítson vele, mert sokkal jobbat érdemel”

„Azt tanácsoltam a fiam barátnőjének, hogy szakítson vele, mert sokkal jobbat érdemel”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Soha nem jó ötlet beleavatkozni mások párkapcsolatába, mert nem tudhatod, milyen hatása lesz a tanácsodnak, és sokszor rajtad csattanhat az ostor. Egy nő a saját bőrén tapasztalta meg ezt, miután a tanács, amit fia barátnőjének adott, véget vetett a kapcsolatnak.

A nő a Reddit-en osztotta meg a történetét, és a felhasználók véleményére volt kíváncsi azzal kapcsolatban, vajon valóban tévedett-e.

Az édesanya elmondta, hogy 20 éves fia és Lily nevű barátnője középiskolás koruk óta vannak együtt, és bár nagyon kedvelték Lilyt, az édesanya megállapította, hogy a fia az utóbbi időben rendkívül hanyaggá vált, és a barátnőjével sem úgy bánt, ahogy megérdemelte volna.

„Nagyon kevés munkamorálja van, nem akar munkát vállalni vagy főiskolára járni, és ideje nagy részét számítógépes játékokkal vagy bulizással tölti” – jellemezte a nő a fiát, aki szerinte a szöges ellentéte a barátnőjének.

„Lily nagyon jó tanuló, orvos szeretne lenni, és jelenleg egyetemre jár. Amikor a fiam és Lily először összejöttek a középiskolában, nagyszerűen összeillettek. Imádtuk, ha Lily nálunk volt, és a fiam határozottan jobban odafigyelt magára. Azóta gyorsan romlott a helyzet” – magyarázta az édesanya.

Egy alkalommal, amikor Lily meglátogatta a családot, elárulta, hogy aggódik a kapcsolatuk miatt, és tanácsot kért barátja édesanyjától. „Láthatóan feldúlt volt. Megkérdeztem tőle, hogy jól érzi-e magát, mire azt mondta, hogy nem tudja, mit tegyen, és nem érti, a fiamnak miért van ilyen kevés ambíciója és miért olyan lusta.”

A tanács, amit a nő ekkor adott, döntő fontosságúnak bizonyult. „Azt mondtam neki, nem látok rá esélyt, hogy ez a közeljövőben megváltozna. Amikor megkérdezte, mit tennék az ő helyzetében, azt mondtam, helyezze önmagát előtérbe, és tegye azt, amit akar” – írta a nő.

Néhány nappal később kiderült, hogy Lily szakított a barátjával, és a nő fia dühöngve követelt magyarázatot. „A fiam dühöngve jött le a földszintre, és azt mondta, Lily egy üzenetben szakított vele.” Lily az üzenetben egy a barátja édesanyjával folytatott beszélgetésre utalt, ami arra késztette, hogy átgondolja a kapcsolatukat.

„Tudom, hogy a fiam még mindig szereti Lilyt, de sosem fordít rá annyi figyelmet, amennyit megérdemel, és mivel egyértelműen tehetséges lány, úgy éreztem, jobbat érdemel” – érvelt a nő a fórumon.

A fia azonban érhető módon dühös volt rá. „A fiam dühös volt, hogy belekeveredtem, és azt mondta, átléptem egy határt. Elmondtam neki, hogy nem azt tanácsoltam Lilynek, hogy hagyja el őt, csak azt mondtam, a saját döntését kell meghoznia, és el kell döntenie, mi a legjobb neki.”

A fórum felhasználóinak véleménye megoszlott a témában. Voltak, akik megértőek voltak az édesanyával, és úgy gondolták, nem hibázott, mások azonban azon az álláspontin voltak, hogy nem kellett volna beleszólnia a fia párkapcsolatába.

„Nem azt mondtad neki, hogy fejezze be a kapcsolatot, hanem azt, hogy vegye figyelembe a saját igényeit” – írta egy megértő hozzászóló.

„Az, hogy a fiadnak nincs munkamorálja vagy ambíciója, nem teszi őt rossz emberré… Nem gondoltál arra, hogy talán jobban kellene bátorítanod, ahelyett, hogy úgy bánnál vele, mintha javíthatatlan lenne?” – tette fel a kérdést egy másik felhasználó, aki szerint a nő túl szigorúan ítéli meg a fiát.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet