KezdőlapVilág"Belenézek a tükörbe, és néha megijedek attól, amit látok" - mondja a...

„Belenézek a tükörbe, és néha megijedek attól, amit látok” – mondja a nő, akinek egy betegség miatt szakálla nő

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Harnaam Kaur, egy figyelemre méltó nő, aki motivációs előadóként is ismert, nemrég pedig egy romániai televíziós főzőversenyben is megjelent, ahol nagy hatással volt mindenkire, olyannyira, hogy a három zsűritag szóhoz sem jutott. Lenyűgöző története magával ragadta a közönség figyelmét, és igazi leckeként szolgált az elfogadásról és az előítéletek leküzdéséről.

A 32 éves Harnaam Kaur Londonban született és nőtt fel, de a családja Indiából származik. Már fiatal korától kezdve meg kellett küzdenie a policisztás ovárium szindrómából adódó kihívásokkal, például a túlzott szőrnövekedéssel, de súlyproblémái is voltak.

"Belenézek a tükörbe, és néha megijedek attól, amit látok" - mondja a nő, akinek egy betegség miatt szakálla nő

A policisztás ovárium szindróma egy női endokrin, vagyis hormonrendszert érintő betegség, ami azzal jár, hogy több tesztoszteron termelődik a szervezetben.

„Az emberek azt mondják, hogy más vagyok, de nem tudom megváltoztatni azt, aki vagyok! Nem tudom megváltoztatni a külsőmet, nem tudom megváltoztatni a biológiámat. Szakállas nő vagyok, tisztában vagyok ezzel. Belenézek a tükörbe, és néha megijedek attól, amit látok” – magyarázta Harnaam Kaur.

„A szüleim Indiából származnak, de én Londonban születtem és nőttem fel. Motivációs előadó vagyok, mert azt akarom, hogy a világ tudja, még ha másképp nézel is ki, részt vehetsz egy főzőműsorban Romániában. Ez az egész olyan véletlenszerű” – tette hozzá bemutatkozó szövegében a műsorban.Harnaam Kaur úgy döntött, hogy egyedi külsejét az önelfogadás és az előítéletekkel való szembenézés erőteljes üzenetévé alakítja. Motivációs előadóként megosztja tapasztalatait az emberekkel, és azt hirdeti, hogy minden embernek büszkének kell lennie az egyediségére.

Ennek ellenére természetesen neki is megvoltak a kételyei.

„Nem akartam motivációs előadó lenni. Félek emberek előtt beszélni, halálra rémít, de rengeteg olyan ember van, aki másképp néz ki, és küzd azzal, hogy elfogadja azt, aki, ezért elbújik a világ elől, és nem éli az életét a szó valódi értelmében, és akkor itt vagyok én, egy szakállas nő. Úgy értem, hány szakállas nőt látsz a világban? Szinte egyet sem, igaz? Pedig létezünk. Rájöttem, hogy sokan átélték azt, amin én, de sokaknak nincs bátorságuk úgy beszélni a világ előtt, mint nekem.”

"Belenézek a tükörbe, és néha megijedek attól, amit látok" - mondja a nő, akinek egy betegség miatt szakálla nő

„Úgy gondoltam, ha van egy platformod, ahol az emberek követnek téged, tenned kell valamit. Fel kell szólalnod, és ki kell mondanod a magad igazságát. Ez minden, amit teszek” – mondta.

A műsorban bebizonyította, hogy a megjelenése nem az egyetlen dolog, ami meghatározza, és a főzés iránti szenvedélye tehetséggel is társul. A zsűri értékelte az általa készített ételeket, és a személyiségét egyaránt.

Mosolyával és pozitív hozzáállásával mély benyomást tett a jelenlevő séfekre, miközben elmagyarázta, milyen rendellenességgel küzd, és hogy tanulta meg elfogadni magát.

„Policisztás ovárium szindrómám van, ami egy hormonális instabilitás. Sok nőnek van ilyen betegsége. Világszerte minden tizedik nőnek. Ez egy olyan betegség, amely hatással van a hormonokra. Tehát hajlamosak vagyunk arra, hogy több férfi hormon legyen a szervezetünkben, mint női hormon, és ez megváltoztatja a petefészek működését” – mondta a séfeknek, akik lenyűgözőnek találták a történetét.

Harnaam Kaur részvétele ezen a gasztronómiai versenyen lehetőség volt arra, hogy áttörje a korlátokat és bátorítsa az embereket, függetlenül a fizikai megjelenésüktől.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet