KezdőlapVilág„Büszke vagyok arra, hogy szakállas nő vagyok." - 12 éves korában kezdett...

„Büszke vagyok arra, hogy szakállas nő vagyok.” – 12 éves korában kezdett nőni a szakálla, sokan azt hiszik férfi

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy nő, akinek dús arcszőrzet borítja az arcát, úgy döntött, felhagy a borotválkozással, felvállalja a szakállát, és másokat is arra biztat, hogy tegyenek így. A 39 éves Larae Perkinsnek az amerikai Las Vegasból már 12 éves korában elkezdett nőni a szakálla, de csak huszonéves korában diagnosztizálták hivatalosan hirzutizmussal. Ez a hormonális zavar fokozott, férfias típusú szőrnövekedést jelent nőknél, erősebb, sötét szőrszálakból olyan testtájakon, ahol csak férfiakra jellemző az erősebb testszőrzet.

Az, hogy végre nevet társíthatott az állapotához, fordulópontot jelentett a számára önbizalom szempontjából. Elkezdett többet megtudni erről a rendellenességről, és megtanulta szeretni önmagát.

Miután évekig borotválta a szakállát, most hagyja szabadon nőni azt, és egy blogot is létrehozott My Hair Is Me címmel, hogy másokat is inspirálni tudjon. Bár ő maga nemcsak elfogadta a szakállát, hanem csinosnak is érzi magát, még mindig szembe kell néznie mások negatív véleményével, ráadásul az emberek gyakran megkérdezik tőle, hogy férfi vagy nő.

Ezek a kérdések inspirálták a Yes, I’m a Girl feliratú pólók és más ruhadarabok elkészítésére. Ezzel a szarkasztikus válasszal reagált a sztereotípiákra. Miután a közösségi médiában is megosztotta azokat a képeket, amiken ezekben a ruhákban látható, több olyan nő is megkereste, akinek szintén arcszőrzete van.

„Nem én vagyok az egyetlen nő, akinek arcszőrzete van. Szeretném arra használni az online platformomat, hogy a hozzám hasonló nők hangja lehessek.” – mondja.

Shae, Larae felesége fotós, és szívesen készít képeket a párjáról. Bár Larae általában férfiasabb, sportosabb ruhákat visel, még az iskolai bálba is öltönyben ment, mostanában egy nőiesebb vonallal is kísérletezik, és Shae, aki egy fotósorozatot is készített róla, rendkívül büszke rá ezért.

„Számomra ez egy nyilatkozat, egy állásfoglalás volt. Nem a ruháid határozzák meg, hogy ki vagy. Most pedig kisminkelve, kicsinosítva azt mondtam: ‘ez is én vagyok.’” – mondja Larae.

„Büszke vagyok arra, hogy nő vagyok, nem vagyok transznemű, szakállas nő vagyok. Szakállam van, és nem fogok ezen változtatni csak azért, hogy megfeleljek másoknak.”

Larae fontosnak tartja tudatosítani az emberekben, hogy a szakállas nők is ugyanolyanok, mint bárki más, nem pedig cirkuszi látványosságok, és az embereknek hozzá kell szokniuk ehhez a gondolathoz.

„Az önbizalma kivirult. Csodálattal nézek rá, hogy nem törik össze minden egyes alkalommal, mert az emberek bántó dolgokat tudnak mondani. Elképesztőnek találom az erejét.” – mondja Larae párja, Shae.

Azoknak, akik önbizalomhiánnyal küzdenek, Larae a következőt tanácsolja: „Nézz minden nap tükörbe, és mondd ki önmagad előd, hogy gyönyörű vagy. Amint sikerült önbizalomra szert tenned, semmi nem fog számítani, amit mások mondanak rólad.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet