KezdőlapVilágA család azt követeli, hogy a kismama adja a babáját a nővérének...

A család azt követeli, hogy a kismama adja a babáját a nővérének – szerintük ő jobban „megérdemli” az újszülöttet!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy kisbaba érkezése nem minden esetben egy előre megtervezett dolog. Megesik, hogy a terhesség váratlanul érkezik, és meglepetésként éri a szülőket, de az élet eme becses ajándéka általában örömmel tölti el a szívüket. Csakhogy a boldogság nem mindig felhőtlen – a váratlan helyzetek furcsa reakciókat váltanak ki azokból a személyekből, akiktől ezt sosem várnánk!

Amikor a fiatal pár megtudta, hogy kisbabája születik, meglepődött a hír hallatán. Nem terveztek gyereket, de nagyon örültek az érkezésének. A 28 éves nő és párja már öt évvel ezelőtt megismerkedett egymással, de csak jóval később kezdtek el randizni.

Évekbe telt, míg rájöttek, hogy őket egymásnak teremtette a sors. Ennek fényében, az első gyermekük érkezése túl korainak számított, de egyikük sem bánta. Boldogan várták a kisbabát – a családjuk azonban eszméletlen tervet szőtt ellenük.

A kismama a Reddit-en osztotta meg a történetet, amitől valósággal felbolydult az internet. A nő ugyanis elárulta, a féltestvére, Lia, aki nála négy évvel fiatalabb, lépten-nyomon megpróbálta tönkretenni a házasságát, most pedig a babájától akarja megfosztani őt.

A kismama részletesen mesélt a húgával való kapcsolatáról, a terhességét megelőzően is. Azt írta, amikor a férjével eljegyezték egymást, a családja, beleértve Liát is, részvétet nyilvánítottak neki. Aztán, amikor megvolt az esküvő, a húga szó szerint megtiltotta neki, hogy a jegygyűrűjét viselje. Természetesen a nő nem engedelmeskedett neki. Ám ez csak kismiska ahhoz képest, amit Lia ezután művelt vele.

A várandósságot a házaspár egy családi vacsora keretében jelentette be, melyre Lia is hivatalos volt. A kismama nem tudta nem észrevenni, hogy a húga az eseményen „nagyon csípős és távolságtartó” volt, viszont a férje viccein nevetett, és megérintették őt a férfi szavai. A nő nem foglalkozott vele.

A hetek ezután békében teltek mindaddig, míg a család újra össze nem ült, hogy együtt kitalálják a baba nevét. „Éppen a babanevekről beszélgettünk, amikor Lia kiborult, és rám ordított, hogy ő az, aki megérdemli a férjet és a gyereket, nem én” – mesélte a kismama a Reddit-posztjában.

Megjegyezte azt is, hogy bár valóban nem érdekelte őt soha a családalapítás, mert a karrierjére akart koncentrálni, a férjével való találkozás felülírta addigi elveit.

A nő azt is elmondta, a családja őt hibáztatja most azért, hogy Lia kellemetlenül érezte magát a vacsorán, és azt is a szemére hányták, hogy hivalkodik a terhességével és a házasságával, pedig tudta, Lia mennyire szeretne anya lenni.

„Azt hittem, ennyi volt, de tegnap mindhárman beszélni akartak” – árulta el a nő. És ezután robbant a bomba: Lia és a szülei szemrebbenés nélkül közölték vele, hogy adja át a gyermekét a húgának, mert ő jobban „megérdemli”, hogy kisbabája legyen, mert nem helyezi a karrierjét az anyaság elé.

A kismama férje „megdöbbent, és azonnal elküldte őket a házunkból” – folytatta. Eszük ágában sem volt igent mondani. Csakhogy a nőt felzaklatta a dolog, és arra lett volna kíváncsi, más hibáztatná-e őt azért, amiért nem egyezett bele a húga kérésébe.

A felhasználók azonnal a kismama védelmére keltek, és nemcsak, hogy támogatták őt a döntésében, hanem egyenesen betegesnek tartották, hogy egyáltalán megfordulhat ilyesmi egy lánytestvér fejében.

A vér összeköt, de még ez sem hatalmaz fel senkit arra, hogy ilyen elvárásokat helyezzen a testvérével szemben. „Liának saját életre van szüksége… a sajátjára” – írta az egyik felhasználó.

„Az, hogy együtt örül-e a testvérével vagy sem, lényegtelen. De elég őrült gondolkodás elvárni bárkitől is, hogy vegye le az eljegyzési gyűrűt, vagy mondjon le a gyerekéről, csak azért, mert neki nincsenek meg ezek a dolgok” – summázott egy másik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet