KezdőlapVilág“Egy Down-szindrómás apa nevelt fel” - büszkén vállalja édesapját az orvosként végzett...

“Egy Down-szindrómás apa nevelt fel” – büszkén vállalja édesapját az orvosként végzett fiú

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sader Issa, a 21 éves fogorvoshallgató egy kis falucskában él Szíria északnyugati felében a cseppet sem átlagos családjával, ugyanis az édesapja Down-szindrómás. Viszont még az a plusz egy kromoszóma sem állíthatja meg az édesapát attól, hogy szeretetével és odaadásával remek apa és kitűnő családfő legyen.

„Sok édesanya, aki megtudja, hogy gyermeke Down-szindrómával fog a világra jönni, a lehető legrosszabbra készül fel, sőt akár abortusszal meg is akadályozhatják a gyerek világrajövetelét. Szerencsére az én nagymamám teljesen más véleményen volt. Ha nem így lett volna, lehet, hogy ma nem állhatnék itt” – mondta a fiatal fogorvos rezidens, Sader Issa.

Sader családjára nemrégiben figyelt fel a világháló, s mára már Spanyolországban, Angliában, Brazíliában, Ausztráliában, Dél-Amerikában, Ázsiában és Szerbiában is hallhattak felőlük.

A Syrian Society for Social Development által készített interjúban Sader hosszasan mesél arról, hogy édesapja milyen szeretettel nevelte őt.

„Ha magam választhattam volna, se választottam volna más apukát, mint ő” – mondja büszkén.

Sader szülei 23 évvel ezelőtt házasodtak össze, és a menyasszony választását senki sem kérdőjelezte meg. Jadát, az édesapát mindig is kedves, szorgos és jókedélyű emberként tartották számon a faluban. Két évvel a frigy után pedig meg is született Sader, és ő legfőbb bizonyítéka annak, hogy családja mennyire szerető és támogató közegben nevelte fel. Az apuka szinte minden apró munkát elvállalt, hogy így is be tudjon szállni a család kasszába.

„Egy gyerek, aki egy végtelen szeretetű édesapa mellett nő fel, nem is kaphat nagyobb ajándékot az élettől” – mondta el Sader.

Sader elmondásai szerint, édesapja szinte mindent megtett annak érdekében, hogy kisfia másokhoz hasonló normális életben részesüljön.

„Míg én tanultam, édesapám mindvégig támogatott, úgy anyagilag, mint szellemileg. Mindig, amikor valakivel találkozunk büszkén mutat be engem mondván, hogy ő a fiam, egy orvos.”

Sader sosem szégyellte azt, ahonnan jött, sőt ő is segített kivívni szülőfalujában a végtelen elismerést és megbecsülést édesapja irányába.

Sader és családja, most azon dolgozik, hogy minél több érdekes történetet oszthassanak meg magukról a közönség számára, hogy példájuk legyen inspiráló mások számára is: akár plusz egy kromoszómával is lehet házasságot kötni és gyereket vállalni.

„Szeretném, ha minden ember rájönne, hogy a másság nem takargatni való dolog. A Down-szindrómás emberek lehet, hogy különböznek másoktól, de ugyanolyan álmaik, érézseik, és eszük van, mint mindenki másnak. Képesek arra, hogy normális életet éljenek, abban az esetben, ha a társadalom is támogatja őket ebben. Adjunk hát nekik egy esélyt és nézzük, milyen remek lehetőséget tárulnak eléjük” – mondta el zárógondolatként Sader.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet