KezdőlapVilágEgy férfi éppen azon a napon szökött meg, amikor 22 év börtön...

Egy férfi éppen azon a napon szökött meg, amikor 22 év börtön után szabadult volna, de jó oka volt rá, hogy megszökött

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az orosz férfi, aki 22 évet töltött börtönben gyilkosságért, éppen azon a napon szökött meg a börtönből, amikor szabadulása esedékes lett volna.

Kamolion Kalonov 22 évet ült kettős gyilkosságért, lopásért, valamint fegyverek, lőszerek és robbanóanyagok birtoklásáért, de a múlt héten kellett volna szabadulnia az Irkutszk melletti Markova 19-es büntetőtelepéről.

Csakhogy a RIA Novosztyi szerint a szabadulása napjának (szeptember 18.) reggelén, hajnali 4 óra körül Kalonov megszökött a börtönből.

Kamolion Kalonovot korábban bűnszövetkezet szervezéséért ítélték el, és 1997-ben szabadult a börtönből. Ezt követően 2001-ben ismét elítélték, és feltételesen szabadult volna. Orosz médiajelentések szerint szabadulása után Kalonovot Tádzsikisztánba akarták deportálni kényszermunkára, amit ő el akart kerülni.

A börtön, ahol utolsó éveit töltötte, félig zárt rendszerű volt, és az elítéltek legfeljebb három napra hagyhatták el, nyilván engedéllyel. Mivel az elítélt el akarta kerülni a Tádzsikisztánba való deportálást, arra a következtetésre jutott, hogy jobb, ha megszökik, mert ez általában 4 évvel meghosszabbította volna a büntetését, így a férfi arra számított, hogy az oroszországi börtönben maradhat.

A Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat képviselője a RIA Novosztinak elmondta, hogy abban a kolóniában, ahol Kalonov a büntetését töltötte, a raboknak elég nagy szabadságuk van: „Az elítélteket nem tartják rácsok mögött, szabadon mozognak a zárkában és kivihetők”.

Kalonovot öt nappal szökése után fogták el Irkutszkban. De a hatóságok ahelyett, hogy meghosszabbították volna a büntetését, úgy döntöttek, hogy deportálják – pontosan azt, amit ő el akart kerülni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet