KezdőlapVilágEgy fogyatékkal élő férfi és egy egészséges nő kapcsolata: „A szerelmünk valódi,...

Egy fogyatékkal élő férfi és egy egészséges nő kapcsolata: „A szerelmünk valódi, és össze fogunk házasodni”

-

Amikor meglátják őket együtt, a legtöbben úgy gondolják, hogy Corinne Tyler gondozója, pedig valójában őrülten szerelmesek egymásba, és jegyben járnak. Szeretnék megmutatni a világnak, hogy az úgynevezett interabled párok – ahol az egyik fél valamilyen fogyatékkal él, míg a másik teljesen egészséges – bármire képesek, amire más párok is, és azt akarják, hogy az emberek ugyanúgy bánjanak velük, mint bárki mással.

Corinne Szatkowski ápolónőnek tanul, és teljesen egészséges, míg Tyler Frenchnek súlyos spinális izomatrófiája, más néven gerinc eredetű izomsorvadása van, ami a gerincvelő mozgató idegsejtjeinek a fokozatos elvesztését eredményezi. Az idegsejtek pusztulása fokozatos izomgyengeséget, sorvadást okoz a kapcsolódó izmokban, és légzési komplikációkkal is jár.

Corinne és Tyler egy online videójáték révén ismerkedett meg, és körülbelül 3 évig csak barátok voltak, mielőtt úgy döntöttek volna, személyesen is megismerkednek. Már az első találkozásukkor érezték, hogy egymásnak lettek teremtve.

„Amikor először megláttam Tylert, fantasztikus pillanat volt, és amikor rám nézett, és az első dolog, amit mondott az volt, hogy szervusz, gyönyörűm, semmi más nem számított. Nem érdekelt, hogy néz ki, mert ő volt az az ember, akivel annyit beszélgettem, és nagyon boldog voltam, hogy személyesen ott lehetek.” – mesélte első személyes találkozásukról Corinne.

Szokatlan kapcsolatukat azonban nem mindenki fogadta kitörő lelkesedéssel, és amikor a nyilvánosság elé álltak, sok elítélő megjegyzést kaptak. Eleinte Corinne családjának is megvoltak a kételyei, mert nem igazán értették meg, miért akar a lányuk ilyen életet. Corinne válasza az ehhez hasonló kérdésekre mindig ugyanaz: „mert szeretem őt.”

A közösségi oldalakon is sok kritikát kaptak, amikor az eljegyzésük után megosztottak egy közös képet magukról. Sokan azzal vádolták a lányt, hogy biztosan a pénz miatt van Tyler mellett, és a legtöbben azt írták, nem tudják elképzelni, hogy igazi kapcsolat lehet közöttük. Sokan azt mondják, nem hiszik, hogy intim kapcsolat lehet közöttük, de Corinne és Tyler megerősítették, hogy a kapcsolatuk pontosan úgy működik, mint bárki másé, intimitás szempontjából is.

A pár arról is mesélt, hogy amikor például étterembe mennek együtt, a pincérek általában csak Corinne-nal beszélnek, tőle kérdezik meg, mit kér Tyler, mintha a férfi ott sem lenne. Ugyanakkor azt mondják, igyekeznek nem odafigyelni a negatív reakciókra és azokra, akik ítélkeznek felettük, inkább egymásra fókuszálnak.

„Ha fogyatékkal élsz, nehezebb lesz megtalálnod az igazit. De azt akarom, hogy az emberek tudják, hogy nem lehetetlen, megtalálhatod a szerelmet. Ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján, ne ítélkezz felettünk. Mi tényleg csak azt szeretnénk, ha az emberek úgy bánnának velünk, mint bárki mással.” – mondja Tyler.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet