Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Az alábbi felvételen egy alacsony mennyezetű, csupasz falú pince látható, ahol egy 7 éves kisfiút 52 napig tartott fogva a 26 éves Dmitrij Kopilov Oroszországban.

A férfi akkor rabolta el a gyereket, amikor az éppen leszállt az iskolabuszról, és minden bizonnyal a fogság ideje alatt szexuálisan bántalmazta! A kétségbeesett szülők értesítették a hatóságokat, majd a rendőrség, a hadsereg és az önkéntesek közös erővel fogtak neki a gyerek keresésének.

A szülők végig reménykedtek abban, hogy élve kapják vissza a gyereküket, és az Interpolnak köszönhetően szerencsére meg is találták. Az orosz különleges erők átvágták az acélajtót, majd betörték az ablakot, hogy bejussanak a bunkerbe, ahol a fiút 52 napon keresztül fogva tartották.

A kísérteties föld alatti bunker Kopylov háza alatt volt kialakítva, úgy nézett ki mint egy börtön, benne egy vasággyal, és külön kialakított fűtésrendszerrel, és a biztonság kedvéért hangszigetelték is. Amikor a fegyveres erők berontottak a bunkerbe, a gyanúsított a fiúval ült egy kanapén.

A hétéves gyerek első reakciója az volt a megmentői felé, hogy “nem kellett volna betörni azt az ablakot”. A tiszt azt válaszolta, hogy ezért ne aggódjon, hiszen hamarosan találkozhat a szüleivel.

Irina Volk, az orosz belügyminisztérium ezredese szerint a külföldi kollégáktól is fontos tippeket kaptak a fiú tartózkodási helyével kapcsolatban. Ebben pedig a pedofil internetes beszélgetéseinek leleplezése is segített.

Jürgen Stock, az Interpol főtitkára elmondta: „Egy fiatal fiú visszatérhetett oda, ahová tartozik, a családjához. Ez pedig az elkötelezett szakemberek, a tisztek és a hatóságok gyors fellépésének köszönhető.”

“Nagyon örülünk annak, hogy sikerült megmenteni egy életet, de még egészen biztosan nagyon sok gyerek várja a megmentését” – tette hozzá a főtitkár.

A 26 éves Dmitry Kopylov.

A gyerek, miután kiszabadították a fogságból orvosi és pszichológiai vizsgálaton esett át, majd utána hazatérhetett a családjához.

“Elárasztanak az érzések, nagyon örülünk, hogy megtalálták a fiunkat, és vége ennek a tragédiának” – mondták a szülők könnyes szemmel.