KezdőlapVilágEgy futó segített ellenfelének befejezni a versenyt, miután az összeesett, feladva ezzel...

Egy futó segített ellenfelének befejezni a versenyt, miután az összeesett, feladva ezzel az esélyt, hogy kvalifikálja magát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Brandon Schutt versenytársa, Blake Cerveny, segítségére sietett, amikor utóbbinak begörcsölt a lába, és összeesett.

Az 5 kilométeres atlétikaversenyen Brandon Schutt, a virginiai Bellevue East High School tanulója észrevette, hogy az Omaha Burke High Schoolból érkezett ellenfele, Blake Cerveny, összeesett, miután begörcsölt a lába. A versenyből kevesebb, mint 100 méter volt hátra, és Schutt tudta, hogy kvalifikálhatja magát a következő, állami fordulóra, ha egyszerűen csak továbbszalad. Ő azonban gondolkodás nélkül lemondott erről, hogy segítsen versenytárásának. A két futó kart karba öltve lépte át a célvonalat. Sőt, Schutt gondoskodott róla, hogy Cerveny lépje át először a célt.

Fotó: Twitter

A történetet először Jay Slagle újságíró közölte Prep Running Nerd blogján. „Láttam, ahogy Blake cikkcakkban szalad, amikor már csak körülbelül 100 métere volt hátra, ami klasszikus jele annak, hogy egy futó lábai hamarosan felmondják a szolgálatot. Miközben ráfókuszáltam a kamerával, láttam, ahogy Brandon feltűnik a képben. Azt suttogtam magamban: ne, ne, ne – mert akkor még nem tudtam, hogy az irgalmas szamaritánus szabály megváltozott” – írta Slagle.

Az irgalmas szamaritánus szabály azokra a futókra vonatkozik, akik segítik versenytársaikat. Idén megváltoztatták a szabályokat, és azok, akik segítséget nyújtanak versenytársaiknak, nem kapnak büntetést.

Fotó: Twitter

„Ez az első alkalom, amikor azt láttam, hogy egy sportoló abbahagyja a versenyt, és ilyen keményen dolgozik azon, hogy segítsen a versenytársának átlépni a célvonalat. Ami talán még lenyűgözőbb, hogy Brandonnak nem volt ideje azon gondolkodni, segítsen, vagy sem; olyan gyorsan reagált, hogy annak ösztönösnek kellett lennie” – folytatta az újságíró. Schutt könnyen beleképzelhette magát versenytársa helyébe; három héttel korábban ugyanis ő maga nem tudott befejezni egy versenyt. „Szörnyen éreztem magamat, hogy nem értem célba. Úgy éreztem, cserben hagytam a csapattársaimat, és cserben hagytam magamat – ezért végül úgy döntöttem, hogy segítek neki” – mondta Schutt egy interjúban.

Miután Schutt segített neki átjutni a célvonalon, Cerveny-t az orvosi sátorba vitték, ahol csapattársaival együtt kipihenhette magát. Szerencsére nem sérült meg súlyosan, egyszerűen csak kimerültek az izmai. Egy kis pihenés után talpra tudott állni, és segítség nélkül el tudta hagyni a sátrat. Közben a Schutt önzetlen gesztusáról szóló történet gyorsan elterjedt az interneten. A KETV-7 híradója pedig még azt is megszervezte, hogy a két fiú újra találkozzon. Bár öt versenyen is indultak együtt, személyesen nem ismerték egymást.

Fotó: Twitter

Többen is elmondták, mennyire büszkék Schuttra, különösen vezetőedzője, Rachel Carraher volt elégedett a fiúval. „Brandon nagyszerű ember. Nagyon kedves, és nagyszerű vezető a csapatban” – mondta az edző.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet