KezdőlapVilágEgy hajléktalanszállón halt meg a nő, miközben nem is tudta, hogy egy...

Egy hajléktalanszállón halt meg a nő, miközben nem is tudta, hogy egy 884.000 dolláros örökség vár rá

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 49 éves oregoni nő egy hajléktalanszállón halt meg, annak ellenére, hogy 884 ezer dollárt örökölt az édesanyjától. Cathy Boone soha nem jelentkezett az örökségéért, családja és barátai abban sem biztosak, hogy egyáltalán tudott-e róla.

Boone édesapja elárulta, hogy a lányának problémái voltak a mentális egészségével, és segítségre lett volna szüksége. „Kemény élete volt, de amikor jó volt, akkor nagyon jó volt” – mondta a nő édesapja, Jack Spithill.

Boone már gyerekként is átesett egy nehéz időszakon, amikor a szülei elváltak. Az apja később újranősült, de továbbra is tartotta a kapcsolatot a lányával. Boone Portlandben nőtt fel, ahol önkéntesként dolgozott egy non-profit szervezetnél. Később az oregoni Astoriába költözött az édesanyjához, aki 2016-ban elhunyt.

Cathy Boone

Anyja halála után Boone elszigetelte magát, és elvesztette a kapcsolatot a családjával és a barátaival. Nem tudott megbirkózni édesanyja halálával, és problémái voltak a mentális egészségével. Egy ideje már az utcán élt, és rendszeresen megfordult egy hajléktalanszállón, az Astoria Warming Shelterben, ahol több barátot is szerzett. 2020 januárjában légzési nehézségekkel szállították kórházba, és nem sokkal később elhunyt.

Az édesanyja ügyvédjei korábban többször is megpróbáltak kapcsolatba lépni vele, hogy beszámoljanak az örökségéről. Üzeneteket hagytak neki a Facebookon, felhívták telefonon, hirdetéseket tettek közzé a helyi újságokban, felkeresték a rokonait, még egy magánnyomozót is felbéreltek, de nem találták meg a nőt.

Mivel senki nem találta meg Boone-t, az öröksége az állam tulajdonába került, ahogy az hasonló helyzetekben történni szokott.

Spithillt elkeserítette lánya sorsa, és egy interjúban így nyilatkozott: „Egyszerűen nem tudtam megérteni. Az a pénz csak ott hevert, és neki borzalmasan nagy szüksége volt a segítségre.”

A családtagoknak és barátoknak fogalmuk sem volt róla, hogy a nő ilyen sok pénzt örökölt, és abban sem lehettek biztosak, hogy ő maga tisztában volt ezzel.

Boone nagyon sok barátot szerzett a hajléktalanszállón, akik mind nagy szeretettel beszéltek róla, de ők sem sokat tudtak a helyzetéről. Az egyik férfi, Donny Holder, akivel gyakran találkozott, azt mondta, nagyon kedves nőnek tartotta őt, még néhány fényképe is volt róla, és azt mondta: „Beleszerettem.”

Cathy Boone és édesapja

Egy másik barátja, Glen Lonquist azt mondta, hogy Boone többnyire mosolygott, annak ellenére, hogy élete legrosszabb szakaszán ment keresztül. Ritkán látta sírni a szállón.

A nő édesanyja halála után úgy élt, hogy még a legszükségesebb dolgokért is meg kellett küzdenie, miközben majdnem 1 millió dolláros örökség várt rá. Az édesapja szerint megtörténhet, hogy fogalma sem volt a pénzről.

Spithill ugyanakkor azt mondta, megbánta, hogy nem segített a lányának. Lemondott róla, és nem ismerte el, hogy komoly mentális problémái vannak, pedig segíthetett volna jobbá tenni az életét.

Az ügyvédek több mint egy éven át próbálták megtalálni Boone-t, akit csak egy lépés választott el az örökölt pénztől. Mindössze annyit kellett volna tennie, hogy felveszi a kapcsolatot az édesanyja ügyvédeivel.

Családja és barátai csak a halála után ébredtek rá, milyen nehéz is lehetett a mentális egészségi problémákkal küzdő Boone-nak az utcán, és, hogy mekkora szüksége lett volna a segítségükre.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet