KezdőlapVilágEgy katona 2000 km-t tesz meg mezítláb, hogy megmentse lánya életét

Egy katona 2000 km-t tesz meg mezítláb, hogy megmentse lánya életét

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Chris Brannigan legfőbb küldetésének jelenleg azt érzi, hogy megmentse a lánya életét, és ettől a tervétől senki és mmi sem tántoríthatja el!

A 9 éves Hasti nagyon kis súllyal jött a világra, ennek ellenére nem volt koraszülött. Alig egy nappal a születése után már súlyos rohamok gyötörték, és nem tudott rendesen enni. Sokat volt kórházban és az intenzív osztályon, majd egy év után végre fény derült a betegségére is. Hasti egy igen ritka genetikai betegséggel született, Cornelia de Lange-szindrómával, amelyet egyetlen gén mutációja okozott. A betegség legjellemzőbb tünetei többek közt a korai öregedés, krónikus szorongás, a beszéd- és nyelvi nehézségek stb.

“Végső soron ez azt jelenti, hogy Hasti soha nem lesz képes önálló életet élni, és egy hosszú lista van arról, hogy milyen betegségek alakulhatnak ki nála ideje korán, ilyen például a kognitív fogyatékosság és a különböző szívproblémák” – mondta Chris.

Egyelőre nincs konkrét kezelés a betegségre, de a család soha nem adja fel a reményt, hiszen a génterápia területén újabbnál újabb kutatások látnak napvilágot.

Chris elhatározta, hogy megváltoztatja lánya és minden más CdLS-ben szenvedő ember életét, és három évvel ezelőtt megalapította a Hope for Hasti jótékonysági szervezetet. Azóta fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy minél több pénzt szerezzen, hogy a Jackson Laboratory orvosbiológiai kutatóintézet hamarabb léphessen előre.

A múlt évben közel 1000 kilométert gyalogolt az Egyesült Királyságban mezítláb, és ennek köszönhetően 1 millió dollárt gyűjtött össze. Célja azonban 3,5 millió dollár összegyűjtése.

A kutatók bizakodóak, elmondták, hogy a kezelés, amelyen dolgoznak, eddig jónak és potenciálisan hatékonynak tűnik. Sajnos a CdLS betegség tünetei az életkor előrehaladtával, vagyis körülbelül a pubertás korra egyre csak romlanak. Ez azt jelenti, hogy minél előbb cselekedni kell Hasti egészsége érdekében.

“Amikor Hastira nézek egy csodálatos kislányt látok. Néha nem is jut eszembe, hogy beteg, de tudom, hogy az idő ellene dolgozik” – mondta Chris.

Chris úgy döntött, hogy ismét mezítlábas gyaloglásra indul, hogy összegyűjtse a fennmaradt 2,5 millió dollárt: augusztus végén indult Bar Harborból (Maine) Jacksonville-be (Észak-Karolina).

“Egyedül járom végig az utat mezítláb. Nem támogat senki közben, hiszen a ritka betegséggel szenvedők családjai egy igen magányos harcot kell megvívjanak” – magyarázta a férfi.

Chris összepakolt egy 55 kilós hátizsákot, minden olyan dolgot magával visz, amire szüksége lehet az útszéli kempingezéshez. Hasti az egyik kedvenc mackóját adta oda, hogy édesapja ne legyen annyira magányos az úton.

A brit hadsereg őrnagyaként Chris sokat kibírt már az életben, de mégis ez lesz a legnagyobb küzdelem, hiszen a lánya életéért harcol.

“Annak ellenére, hogy korábban már számos bevetésen voltam, ez minden bizonnyal életem legnehezebb csatája lesz. Az én küldetésem, hogy megváltoztassam Hasti sorsát. Létrehozunk egy génterápiát a CdLS betegek számára. Nem hagyom, hogy ez a betegség elrabolja bárkitől is azt az életet, amit megérdemel. Segíts, hogy megvívjam ezt a csatát, hogy megváltoztassam kislányom sorsát!” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet