Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Christopher Rivas, egy 23 éves barobói halász a barátjával halászott a tengeren, 2016. február 25-én, amikor felfedezték a tőlük nem messze sodródó jachtot. Az első dolog, ami feltűnt nekik, a hajó szakadt vitorlája volt.

A halászok felszálltak a jacht fedélzetére, hogy körülnézzenek, és a kabinban egy férfi mumifikálódott holtestére bukkantak. A férfi egy széken ült, az asztalra hajtott fejjel, és körülötte mindenféle dokumentumok hevertek. A papírokból kiderült, hogy a halott férfi Manfred Fritz Bajorat, egy 59 éves német állampolgár. Úgy tűnt, megpróbálhatott telefonálni, mielőtt meghalt.

A halászok azonnal riasztották a rendőrséget. A hatóságok nem találtak arra utaló jeleket, hogy valaki más is tartózkodott volna a fedélzeten, és fegyvert, vagy más, erőszakos bűncselekményre utaló nyomot sem találtak a hajón.

A hatóságok a boncolás során megállapították, hogy a halál oka valószínűleg szívroham lehetett. A férfi teste a sós levegő hatására mumifikálódhatott.

A kabinban végzett részletes vizsgálat során fényképeket és leveleket is találtak, ezek alapján sikerült azonosítaniuk a férfit.

Az egyik levél címzettje az elhunyt felesége, Claudia volt, aki 2010-ben, 53 éves korában halt meg rákban: „30 évig jártunk ugyanazon az úton. Aztán a démonok ereje nagyobb volt, mint a te élni akarásod. Elmentél. Remélem a lelked békére lel.” – állt a levélben.

Bajorat az elmúlt húsz év nagy részét a világ körüli vitorlázással töltötte, újabb nagy körútját 2008-ban kezdte, és 2009-ben eltűntnek nyilvánították, bár egy barátja azt állította, 2015-ben még hallott felőle a Facebookon.

A hatóságok megpróbálták felkutatni a férfi családját, és meg is találták a lányát, Ninát, aki apjához hasonlóan szintén hajóskapitány.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!