KezdőlapVilágEgy vágya volt az 5 éves kisfiúnak, akinek már csak hetei vannak...

Egy vágya volt az 5 éves kisfiúnak, akinek már csak hetei vannak hátra – a szomszédok teljesítették a kívánságát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A halálosan beteg kisfiú nagyon szeretett volna ellátogatni egy kísértetházba, de orvosok azt tanácsolták a családnak, hogy ne utazzanak. Ezért végül a szörnyek házhoz mentek, és a közösség igazi elő halloweeni felvonulást szervezett a család utcájában.

Nick és Kira Hurdakis néhány éve Görögországból költözött a kanadai Ontario állambeli Hamiltonba, és itt nevelik három gyereküket – Kostast, Alexet és Eireent. Alex a házaspár második gyereke, és kezdetben úgy tűnt, teljesen átlagos kisfiú, aki minden mérföldkövet időben ért el.

Egy vágya volt az 5 éves kisfiúnak, akinek már csak hetei vannak hátra - a szomszédok teljesítették a kívánságát

11 hónapos korában azonban megbetegedett, de amikor a szülei orvoshoz fordultak, azt mondták, csak egy vírusos fertőzésről van szó. Mivel azonban néhány nappal később még mindig nem javult az állapota, a szülők bevitték a kisfiút egy helyi kórházba, de itt is ugyanazt mondták nekik: csak egy vírusos fertőzésről van szó, ami idővel elmúlik.

Alexet egy torontói kórházban is megvizsgálták, de itt sem kaptak más diagnózist. A szülők azonban úgy érezték, valami nincs rendben, ezért felvették a kapcsolatot régi, görögországi gyerekorvosukkal, aki azt javasolta, végezzenek el egy CT-vizsgálatot.

2018. május 3-án a Hurdakis házaspár megkapta a teszteredményeket. Alex agyában diónyi méretű daganatot találtak, és azonnali műtétre volt szükség. A daganat 95%-át eltávolították, és azt mondták, a többit sugárkezeléssel és kemoterápiával kezelik majd, de május 11-én az orvosok újabb rossz híreket közöltek a családdal. Azt mondták, Alex az agydaganat miatt soha nem fog járni, beszélni, vagy önállóan, etetőcső nélkül enni, ráadásul a daganat visszanőhet – ami meg is történt.

Egy vágya volt az 5 éves kisfiúnak, akinek már csak hetei vannak hátra - a szomszédok teljesítették a kívánságát

A család azonban nem adta fel, és végig megőrizték a hitüket. Egyik közeli barátjuk, Paula Tzouanakis Anderson szerint Alex igazi harcos, és végig kitartóan küzdött a betegség ellen.

„Semmi sem akadályozhatja meg ezt a gyereket abban, hogy beragyogja az egész szobát. Sokszor bebizonyította, hogy tévednek, néha sétál vagy akár szalad is, és játszik a testvéreivel. Mindenkire hatással van, akivel csak találkozik” – mondta Anderson.

2022 szeptemberének második hetében a Hurdakis család újabb megrázó hírt kapott: a kísérleti kezelések, amiket Alex kapott, már nem működtek, ami azt jelentette, hogy a kisfiúnak nem sok ideje maradt hátra.

Egy vágya volt az 5 éves kisfiúnak, akinek már csak hetei vannak hátra - a szomszédok teljesítették a kívánságát

A szülők tudták, hogy erősnek kell maradniuk Alex és a többi gyerekük kedvéért, ugyanakkor szerették volna a legtöbbet kihozni a hátralévő kevés időből. Az 5 éves Alex mindennél jobban vágyott arra, hogy ellátogathasson egy kísértetházba, az orvosok azonban azt javasolták, hogy ne utazzanak el messzire otthonról.

A család barátja, Anderson ekkor kezdett el lehetőségek után kutatni, hogy teljesíteni tudják a kisfiú kívánságát, és valaki azt tanácsolta neki, hogy vegye fel a kapcsolatot a Crown Point közösséggel a Facebookon. A szervezet a nő segítségére sietett, és mindössze két nappal később, szeptember 14-én egy igazi halloweeni felvonulás várta Alexet az utcában, ahol a családjával él.

Az egész utcát lezárták az ünnepség miatt, önkéntesek egy csoportja standokat állított fel arcfestéshez, ugyanakkor pattogatott kukoricát és vattacukrot is árultak. Hatalmas tömeg gyűlt össze, felnőttek és gyerekek egyaránt, mindannyian jelmezben, hogy meglepjék a kisfiút.

Nick az ölében hordozta végig Alexet a tömegben, és a fiú nagyon élvezte a tiszteletére szervezett ünnepséget. „Soha nem számítottunk arra, hogy ennyi ember siet a segítségünkre. Egészen elképesztő volt. Nincsenek rá szavak.” – mondta az édesapa.

Az utcán összegyűlt „szörnyek” között voltak zombik, boszorkányok, csontvázak, de szellemvadászok is, akik mind azért voltak ott, hogy örömet szerezzenek Alexnek. Nick, aki egy építőipari cégnél dolgozik, mindenkinek köszönetet mondott, aki segített megszervezni a felvonulást, és különlegesebbé tette Alex napját.

Anderson egy GoFundMe oldalt is létrehozott a családnak, hogy segíteni tudjon Alex kezelési költségeiben és más kiadásokban. Szeptember 20-ig körülbelül 42 ezer dollár gyűlt össze az adománygyűjtő oldalon.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet