KezdőlapVilág„Egyedülálló anya vagyok, 12 gyerekkel. Gúnyolódnak, hogy segélyt kapok, amikor rengeteg pénzt...

„Egyedülálló anya vagyok, 12 gyerekkel. Gúnyolódnak, hogy segélyt kapok, amikor rengeteg pénzt keresek a TikTokon!”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egyedülállóként boldogulni még egyszem gyerekkel is kihívást jelent, nemhogy tizenkettővel! Veronica Merritt azonban egy focicsapatot nevel otthon, és azt állítja, bár rengeteg kiadással jár 12 gyermek gondját viselni, mégsem részesül az összes juttatásban, ami egyedülálló szülőként törvény szerint neki járna.

A 38 éves nő kézenfekvőbb taktikákat vet be, hogy anyaként állni tudja a sarat. Bevallotta, az élelmiszerjegyek és segélyek mellett a havi jövedelmét a TikTokra feltöltött videóiból származó bevételek egészítik ki, melyek után akár 5500 dollárt (több mint kétmillió forintot) is kaphat.

Önálló műkereskedőként nincs garantált havi bére, így a jövedelme hónapról hónapra nagyban változhat, de annak ellenére, hogy igényel bizonyos juttatásokat, elmondása szerint nem kap meg mindent, ami neki járna.

„Még azt sem kapom meg, amire jogosultak lennénk” – fogalmazott az édesanya, aki elsőszülött gyermekét mindössze 14 évesen hozta a világra. „Havi 1400 dolláros étkezési jegyet és orvosi ellátást kapok. Olyan dolgokra is jogosultak lennénk, mint a WIC [teljeskörű támogatás alacsony jövedelmű anyáknak, szerk.] és a rokkantsági ellátás, mivel a fiam rákbetegséggel küzdött, de ezeket az extra dolgokat nem kapjuk meg” – részletezte Veronica.

Az édesanya fő célja, hogy mindig kerüljön étel az asztalra, ezért is kezdett el klipeket posztolni a TikTok-ra. De az ezekből származó bevételei túl bizonytalanok ahhoz, hogy alapozni tudjon rájuk – nyilatkozta a Fabulous-nak.

„Volt olyan hónapom, amikor több mint hétezer dollárt kerestem a TikTokon, de az átlag 2700 dollár volt, a legutóbbi pedig csak 300 dollár volt, mert alig posztoltam valamit” – pontosított Veronica.Nehéz megetetni 12 gyereket egyszerre

A nő azt is elárulta, hogy ma már a 12 gyermeke közül kettő elköltözött, így kicsit felszabadult a hely az otthonukban, de bizony volt olyan időszak is, amikor annyira zsúfoltan éltek, hogy az egyik gyereke szó szerint a konyhaszekrényben lakott.

„Amikor megvettük ezt a házat, azt hittük, hogy ez egy konyhaszekrény. Most tárolóként használom, de ez volt a nyolcéves fiam hálószobája is, éppen elég nagy ahhoz, hogy fel tudjon állni benne” – magyarázta Veronica.

Az édesanyát sokan elítélik amiatt, hogy ennyi gyermeket vállalt annak dacára, hogy képtelen anyagi biztonságot garantálni nekik. Azért is szidták már, hogy felelőtlensége miatt az állam segítségére szorul, ráadásul kiteszi a gyermekeit a veszélynek, hogy holnap talán nem lesz, amit megegyenek. Szülőként ezt sokan nem tartják helyesnek, és hangot is adtak a nézeteiknek. Veronica azonban más véleményen van: „amíg jóllaknak, addig boldog vagyok” – fogalmazott.

Az édesanya általában főz a gyermekeinek, de amikor nincs kedve, akkor összekuporgatja a pénzt az éttermi rendelésre. „Megtörténik, hogy vacsoraidőben már nem akarom azt, amit elkészítettem, vagy egyszerűen lustának érzem magam, és rendelek egy pizzát, ami körülbelül 90 fontba [majdnem ötvenezer forintba, szerk.] kerül, hogy mindannyiunknak elég legyen. De a rendelt étel többletköltsége mellett ez azt is jelenti, hogy a 25 fontot elpazaroltam a főtt ételre, mert az megromlik” – vázolta fel a helyzetet a nő.

Veronica nem hallgat a rosszallókra és a gyűlölködőkre, abban igyekszik, hogy a lehető legtöbbet hozza ki abból, amije van, és nem tervezi, hogy bármit is változtatna jelenlegi életmódján.

„Egyedülálló anya vagyok, 12 gyerekkel, akikből tízen még mindig otthon élnek, és semmilyen támogatást nem kapnak az apjuktól. Úgyhogy igen, elfogadom az élelmiszer-ellátást. Az élet drága” – üzente azoknak, akik pálcát törnek felette. És azt is hozzátette, számára nem teher a 12 gyermek, sőt! Szívesen vállalna még több gyermeket.

„Mindenképpen szeretnék még körülbelül hat gyereket, de ha lehet, még többet. Ha egyszerre 11 gyerekkel eshetnék teherbe, és tudnám, hogy mind túlélnék, egy pillanat alatt megtenném, nem érdekelne, mi történik a testemmel. Volt egy orvosom, aki azzal viccelődött, hogy arra születtem, hogy gyerekeket hozzak a világra, és azt hiszem, ez a fejembe szállt” – fogalmazott Veronica.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet