KezdőlapVilágEgymásba szerettek a Down-szindrómás fiatalok, mindenkinek példát mutatnak életükkel

Egymásba szerettek a Down-szindrómás fiatalok, mindenkinek példát mutatnak életükkel

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ez a Puerto Rico-i Down-szindrómás pár minden sztereotípiát megdöntve éli életét. Csak úgy árad belőlük az életigenlés, a jókedv annak ellenére, hogy a társadalom komoly kihívást állít eléjük. Történetük talán minden hasonló sorsú embernek ihletet adhat.

A pár nemrég a CBS egyik esti műsorában adott interjút, amelyben az élet szépségeiről és a kettejük felhőtlen kapcsolatáról meséltek.

Chris Gonzales és Sofia Jirau minden tabu nélkül mutatják meg azt, hogy a hátrányuk ellenére is lehet teljes értékű és boldog életet élni, csupán hozzáállás kérdése az egész.

Gonzales profi szakácsként, míg Jirau modellként dolgozik ám együttes erővel indították el nemrégiben a „Sin Limitless – Without Limits” (azaz Korlátok nélkül) kampányt, amelyben egész Puerto Rico-nak meg szeretnék mutatni, hogy a Down-szindrómával küzdők is teljes értékű emberek.

Chris volt ez első olyan Down-szindrómás a szigeten, aki jogosítványt szerzett és a most 25 éves fiú mára már egy saját ételbárt működtet, amellyel különböző fesztiválokra látogat.

A fiú szülei rendkívül büszkék a fiúkra, hiszen mindezt saját erőből és akarásból érte el. Sőt, még ezzel sem elégedik meg, ugyanis most egy barista-tanfolyamra iratkozott be annak reményében, hogy nemsokára piacra dobhatja a saját kávétermékét „Chris without limits” néven.

A 25 éves Sofia szintén történelmet írt, hiszen ő a legelső Down-szindrómás Victoria’s Secret modelleknek, aki még a New York-i divathéten is felvonult. Sofia olyan nagy szépségipari cégekkel áll szerződésben, mint a L’oreal, de jövőbeli tervei között szerepel saját kozmetikai márkájának a piacra dobása is, amelyet édesanyjával közösen indítanának el.

Sofia heti 5 alkalommal edz, hiszen tudja, hogy ebben a szakmában fontos a megjelenés és az Instagram fiókja mára már több mint 600.000 követőt számlál, akik napi szinten kaphatnak életvezetési tanácsokat Sofiától.

Sajnos a szerelmespár 3 órányira lakik egymástól, de még ez sem tántorítja el őket a céljaik közös megélésétől. Elmondásaik szerint, minden egyes nap a párjuk az az inspiráló faktor, ami miatt felkelnek és megküzdenek a világgal.

A sikeres Down-szindrómával küzdő pár további részleteket mesél a mindennapijaikról az alábbi videóban.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet