Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Életünk során, minden hetedik esztendő változásokat tartogat számunkra. Ahogyan az évszakok váltják egymást, úgy mi is különböző életszakaszokba lépünk, születésünktől halálunk pillanatáig.

Ez a kör, melyet életpályánk leír, körülbelül 70 évet vesz fel, és ezen időszak 10 szakaszra bontható le.

Első szakasz (0-7év)

Élete első 7 évében, minden gyerek önmagára összpontosít, az egész világ körülötte forog, és mindenki igyekszik kedvére tenni. Ha nem így van, akkor ezt a kisgyerek sírással jelzi, hogy megkaphassa környezetétől azt, amire vágyik. Ez időszak alatt a nagyfokú egoizmus jellemzi és általában teljesen megvan elégedve önmagával.

Második szakasz (7-14 év)

Ebben szakaszban egyre inkább kitárul előtte a világ, és rengeteg kérdés merül fel benne a külvilággal kapcsolatosan. Hatalmas tudásvágy jellemzi, fejlődik a képzelete, kalandokra és kihívásokra vágyik. Szétszedi játékait, hogy megértse működési elvüket és nagyon érdeklődő a vele azonos nemű gyerekek irányában.

Harmadik szakasz (14-21)

14 év után, a gyerekek egyre inkább érdeklődnek a másik nem iránt, ez lévén a nagy szerelmek korszaka, melynek végén ott találjuk jó esetben a felnőtté válás pillanatát.

Negyedik szakasz (21-28)

Ha az előző szakaszban minden jól ment, itt már a szerelmen kívül teret kap az ambíció, és igyekszünk már anyagilag megalapozni a jövőnket.

Ötödik szakasz (28-35)

Ebben a szakaszban szembesülünk azzal, hogy mindent nem tudunk megszerezni az életünkben, amit szeretnénk. Ezért igyekszünk a kényelem és a komfort megteremtését előnybe helyezni, egyre inkább gondot fordítunk a megtakarításainkra, egy otthon megteremtésére és a családalapításra.

Hatodik szakasz (36-42)

Ebben a szakaszban életünk eléri csúcspontját, hiszen az életkör felénél tartunk. Itt már nem szánunk időt haszontalan dolgokra, egyre jobban tiszteljük a hagyományokat és a vallást. Határozottság és fegyelmezettség jellemez bennünket.

Hetedik szakasz (42-49)

Életünkben megjelennek a fizikai és pszichikai betegségek. Hajkoronánk ritkul és fakul és a ráncok is megjelennek az arcunkon. A vallás egyre inkább teret hódít életünkben.

Nyolcadik szakasz (49-56)

Ez már a hanyatlás korszaka és sok ember úgy érzi, hogy már nem tud megfelelni a társadalom elvárásainak.

Kilencedik szakasz (56-63)

Ennyi idősen figyelmünk újra önmagunk felé irányul, akár gyerekkorunk idején, kiegészülve azzal a rengeteg tudással és tapasztalattal, melyet az életünk során szereztünk.

Tizedik szakasz ( az utolsó)

Életünk ezen szakaszában igyekszünk felkészülni a végre, hogy amikor eljön a pillanat, méltósággal tudjuk bezárni életünk körét.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!