KezdőlapVilág„Elfogadja önmagát” - a 10 éves kislányt sokat bántják az arcán lévő...

„Elfogadja önmagát” – a 10 éves kislányt sokat bántják az arcán lévő daganat miatt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Vannak, akik nem hagyják, hogy bármilyen akadály is az útjukba álljon, és bármilyen nehézséget is sodorjon az útjukba az élet, bátran szembenéznek vele. A 10 éves Autumn a pozitivitás megtestesítője, annak ellenére, hogy az élete egyáltalán nem könnyű.

Autumn egy neurofibromatózis nevű genetikai betegséggel született, amely a bőrön többszörös csomók (neurofibrómák) megjelenésével, egyéb bőrpanaszokkal és tumorok (ezek általában jóindulatúak, de lehetnek rosszindulatúak is) kialakulásával jár. Az orvosok 6 hónapos korában diagnosztizálták nála a betegséget.

Autumn jóindulatú daganatokkal született az idegein, amelyek közül az egyik az arca jobb oldalán nő, és idővel olyan nagyra nőtt, hogy eltakarta a jobb szemét, így azzal a kislány már nem lát. Az állapot ugyanakkor kóros bőrpigmentációt is okoz a kansasi kislány esetében.

Autumn olyan rendszeresen fordul meg orvosi rendelőkben, hogy most már egyedül is meg tudja mérni a vérnyomását. A kislánynak állandó gyógyszeres kezelésre is szüksége van, mert, ha a tumorai tovább nőnek, az életveszélyes lehet, mert Autumn akár stroke-ot is kaphat. Az édesanyja szerint látnak előrelépést, annak ellenére, hogy a neurofibromatózis esetében csak nagyon kevés tanulmány létezik.

De nem ezek az egyedüli nehézségek, amikkel szembe kell néznie, ugyanis gyakran csúfolják őt a külseje miatt. „Vannak, akik a púpos Notre Dame-i toronyőrnek csúfolják, mások elefántembernek.” – mondja a kislány édesanyja, Lindsay.

„Rengeteg anyajegye van. Ő angyalcsóknak nevezi őket.” – teszi hozzá az édesanya.

„Sok olyan helyzeten esett át, amikor az emberek kigúnyolták, de nem hagyja, hogy ez olyan mértékben befolyásolja őt, mint azt gondolnám. Gyakran mutogatnak rá ujjal, és kérdezgetik tőle, hogy miért néz ki így.” – mondja Lindsay, aki azt is hozzáteszi, hogy Autumn nővére, Riley, jobban a szívére veszi a húga elleni gúnyolódást.

A 10 éves Autumn azonban bátran néz szembe az akadályokkal, és a szülei nagyon büszkék rá. „Rendkívül egyedi, különleges kislány, és szeretjük őt ezért, hihetetlenül társaságkedvelő, nagyon független, tudja, mit akar, és nem fogja hagyni, hogy bárki megállítsa.” – mondja Lindsay. „Szerencsés vagyok, hogy olyan, amilyen, elfogadja önmagát, és mindenhez pozitívan áll hozzá.” – teszi hozzá.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet