KezdőlapVilág"Épp a nővérem esküvőjére készültem, amikor egy telefonhívás az egész világomat romba...

„Épp a nővérem esküvőjére készültem, amikor egy telefonhívás az egész világomat romba döntötte”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 22 éves Kaitlyn Booth éppen a nővére esküvőjére készült, amikor megtudta, hogy a barátja visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett, miután két ismeretlen férfi megtámadta.

A tragédia 2022. augusztus 12-én történt. A 25 éves Jack Jermy-Doyle aznap este a barátaival indult szórakozni, miközben barátnője éppen nővére esküvőjére készült. A férfit a támadás után azonnal kórházba szállították, de két nappal később meghalt.

Kaitlyn kora reggel értesült a történtekről, amikor felkelt, és készülődni kezdett az esküvőre. „Augusztus 12-én reggel fél hat körül ébredtem, hogy elkezdjek készülődni a nővérem nagy napjára, és rengeteg értesítést kaptam arról, hogy valami történt Jackkel. Nagyon rossz volt a térerő, de végül sikerült elérnem a nővérét, Leanne-t, aki elmondta, hogy az orvosok szerint Jacknek visszafordíthatatlan agykárosodása van.

Apám elvitt a Preston kórházba, és amikor megérkeztünk, várnunk kellett a sürgősségen, amíg egy ápolónő bevitt hozzá. Az ápolónő elmagyarázta a károsodás mértékét, és elmondta, hogy semmi esély rá, hogy Jack életben maradjon, és csak idő kérdése, mikor áll le a szíve.

Emlékszem, hogy összeomlottam, de nagyon igyekeztem nem kiborulni, mert valahol mélyen még mindig élt bennem a remény. Nem akartam elfogadni a történteket” – mesélte a nő, hozzátéve, hogy miután meglátogatta barátját a kórházban, elment nővére esküvőjére, hogy mellette legyen ezekben a fontos pillanatokban.

"Épp a nővérem esküvőjére készültem, amikor egy telefonhívás az egész világomat romba döntötte"
Fotó: Mirror

„Ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha is meg kellett tennem, megpróbáltam mosolyogni azon a szörnyű fájdalmon keresztül” – magyarázta.

Kaitlyn és Jack 2021 augusztusában ismerkedtek meg a Tinderen, és még decemberben összeköltöztek Manchesterben. Nem sokkal később azonban úgy döntöttek, hazaköltöznek a szüleikhez, mivel az albérlet fenntartása nagyon sokba került, és szerettek volna inkább egy közös otthonra spórolni, mivel mindketten együtt képzelték el a jövőjüket.

„Imádtam Jack mellett lenni, vicces volt, kedves, ambiciózus, nagyon barátságos és egyszerűen imádta az életet” – mesélte Kaitlyn. „Mindig megmutatta, mennyire szeret. Ha nehéz napom volt a munkahelyemen, gondoskodott arról, hogy otthon vacsora és egy koktél várjon. Azon az éjszakán, amikor megütötték, kint volt a barátaival, de hagyott nekem egy üzenetet, mert nem volt túl jó a térerő ott, ahol voltam.”

Kaitlyn Jack utolsó üzenetét is felelevenítette: „Elmondta, mennyire szeret, és emlékszem, amikor végighallgattam, arra gondoltam, milyen kedves, és felmerült bennem, hogy megtartom az üzenetet, arra az esetre, ha bármi történne a jövőben. Fogalmam sem volt róla, hogy reggel, amikor felkelek, Jack már nem lesz itt.”

"Épp a nővérem esküvőjére készültem, amikor egy telefonhívás az egész világomat romba döntötte"
Fotó: Mirror

A lancashire-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy az eset után letartóztattak egy 21 illetve egy 28 éves férfit, de miközben a nyomozás folytatódott, óvadék ellenében szabadlábra helyezték őket. Kaitlyn azt mondta, sem ő, sem Jack nem ismerték a két letartóztatott férfit, és úgy gondolja, a támadás teljesen indokolatlan volt.

Jacket hivatalosan 2022. augusztus 14-én nyilvánították halottnak, és szerdonorként négy ember életét mentette meg, többek között a szívét is megkapta valaki. „Apám szeret emlékeztetni arra, hogy Jack szíve még mindig értem dobog, ami keserédes érzés” – mondta Kaitlyn.

A nő arról is nyíltan beszélt, hogy próbált megbirkózni a gyásszal: „Soha nem állok meg, mert amint leülök egy pillanatra, vagy csend van körülöttem, újra eszembe jut, hogy soha többé nem fogom látni őt, és ezt egyszerűen nem tudom elviselni. Még mindig össze vagyok törve és sokkos állapotban vagyok, és folyton azt kérdezgetem magamtól, mi lett volna, ha, mi történhetett volna másképpen.”

„Fáj a tudat, hogy soha többé nem fogom látni őt. Nehéz a jövőbe nézni, mert Jacknek a jövőm részének kellett volna lennie. Úgy volt, hogy összeházasodunk, gyerekeink lesznek, és hosszú, boldog életet élünk együtt, egymás mellett öregszünk meg. De mindezt egyetlen ütéssel elvették tőlünk” – mondta Kaitlyn, aki most igyekszik felhívni a figyelmet a hasonló, meggondolatlan verekedések lehetséges következményeire.

"Épp a nővérem esküvőjére készültem, amikor egy telefonhívás az egész világomat romba döntötte"
Fotó: Mirror

„Remélem, hogy a mi történetünk arra készteti az embereket, hogy kétszer is meggondolják, mielőtt megütnek valakit. Ez örökre megváltoztathatja az emberek életét, és nekünk, a családnak kell letöltenünk az életfogytiglani büntetést” – mondta.

Azt is elmesélte, hogy Jacknek volt egy ikertestvére, Harry, aki 2019-ben öngyilkos lett, így a családja rövid időn belül két tragikus veszteséget is szenvedett.

Jack támadásának idei évfordulóján, 2023. augusztus 12-én Kaitlyn azt tervezi, hogy részt vesz egy Tough Mudder nevű erő és állóképességet felmérő versenyen, amin mindig is szerettek volna közösen részt venni a párjával.

„A célom az, hogy pénzt gyűjtsek a One Punch UK jótékonysági szervezet számára, de ami a legfontosabb, hogy felhívjam a figyelmet arra, milyen súlyos károkat okozhat egyetlen ütés” – magyarázta.

„Mindezt Jackért teszem, tudom, hogy a háttérben szurkol majd nekem, és tudom, hogy nagyon büszke lesz rám. Ő volt a legnagyobb szurkolóm az életben, és még halálában is ő a legnagyobb szurkolóm. Mindent, amit teszek, Jackért teszem, ő életem szerelme, és ígérem, hogy amíg csak élek, életben tartom a nevét és az emlékét” – tette hozzá.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet