KezdőlapVilágÉrzelmes búcsú: a gorilla annak a vadőrnek a karjai közt halt meg,...

Érzelmes búcsú: a gorilla annak a vadőrnek a karjai közt halt meg, aki kölyökkorában megmentette

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szívszorító pillanat volt, amikor egy gorilla – aki egy 2019-es selfie-nek köszönhetően vált internetes szenzációvá – meghalt a vadőr karja közt, aki annak idején megmentette őt.

Ndakasi egy árván maradt gorillakölyök volt, akit a 49 éves Andre Bauma mentett meg és vitt el a kongói Virunga Nemzeti Parkba még 2007-ben.

A majom ettől kezdve Andrét a pótmamájának tekintette, és a köztük kialakult kötelék az utolsó közös képükön is jól látható. A képen Ndakasi élete utolsó perceiben annak a férfinak a karjaiban fekszik, aki éveken át gondoskodott róla.

Ndakasi először egy selfie révén szerzett hírnevet világszerte, 2019-ben. A képen Ndakasi és egy másik megmentett gorilla, Ndeze, két lábon állnak, akárcsak az emberek, Andre társaságában.

A képet több ezerszer megosztották a Facebookon az első feltöltés után, a következő szöveggel: „Egy újabb nap az irodában.”

Ndakasi 14 éves korában halt meg a múlt héten, miután egy ideje gyengélkedett.

A Virunga Nemzeti Park egy közleményben azt írta: „Ndakasi utolsó lélegzetét gondozója és életre szóló barátja, Andre Bauma, szerető karjai közt vette.”

Andre annak idején halott édesanyja mellett találta meg az alig pár hetes kölyköt, a felnőtt gorillát főbe lőtték.

A kölyök alig volt több 2 kilónál és mindössze 45 centis volt. A parkban végül egészséges, 56 kilós felnőtté cseperedett.

„Amikor meglát engem, a hátamra mászik, ahogy az anyjával tenné.” – mesélte Andre a kettejük közt kialakult kötelékről.

A Virunga Nemzeti Park vadőrei életük kockáztatásával védik a majmokat.

Több mint 200 vadőr halt meg a parkban az elmúlt két évtizedben, miközben a veszélyeztetett állatokat próbálták védeni a háború sújtotta országban.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet