KezdőlapVilágÉvekre börtönbe kerül a gyerekneveléséről híres YouTuber anyuka, amiért gyerekeit kínozta

Évekre börtönbe kerül a gyerekneveléséről híres YouTuber anyuka, amiért gyerekeit kínozta

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az influenszer és vlogger Ruby Franke éveken át osztott meg videókat a családjáról, és adott gyereknevelési tanácsokat más szülőknek, tavaly szeptemberben azonban fény derült a riasztó valóságra – a nő érzelmileg és fizikailag egyaránt bántalmazta a gyerekeit. Mindez akkor derült ki, amikor Franke 12 éves fia megszökött a nő üzlettársa, Jodi Hildebrandt otthonából, és a szomszédokhoz szaladt segítségért.

A gyerek alultáplált volt és a karjain ragasztószalag nyomai látszódtak. A rendőrség később Franke 10 éves lányát is alultáplált állapotban találta meg a házban, és rajta is egyértelműen látszottak a fizikai bántalmazás nyomai.

A bíróság négyrendbeli súlyos gyermekbántalmazás vádjával ítélte el a utahi nőt, négy, egytől tizenöt évig terjedő börtönbüntetés kilátásával, de a büntetések végleges időtartamáról még nem született döntés.

Franke bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban, de az ítélethirdetés megerősítése után a bírósághoz fordult, és Hildebrandtra hárította a felelősséget, akinek az ügyében ezután mondták ki az ítéletet.

„Az elmúlt négy évben úgy döntöttem, hogy olyan tanácsokat és útmutatásokat követek, amelyek sötét téveszmékbe vezettek” – mondta az egykori YouTuber. „Az a döntésem, hogy a világtól való félelemben élek, vakfoltot hozott létre a számomra” – tette hozzá.

„Sajnálom, hogy kiforgattam Isten szavait és eltorzítottam a tanítását… Hajlandó vagyok letölteni a börtönbüntetést, bármennyi időre is szóljon az, hogy tisztázzam magamban azt, amiben hittem.”

Franke védőügyvédje azt állította, hogy Jodi Hildebrandt indoktrinálta a védencét, aki alapvetően „elragadó és tisztelettudó személyiség.”

Franke 2020 környékén ismerkedett meg Jodi Hildebrandttal, aki egy fanatikus nézeteiről ismert mormon „terapeuta”. A két nő barátsága később üzleti kapcsolattá alakult, és Franke Instagramján is közösen reklámoztak gyerekneveléssel kapcsolatos kurzusokat.

Hildebrandt és Franke gyerekneveléssel kapcsolatos elvei nagyrészt arra épültek, hogy elhitették a gyerekekkel, hogy bűnösök, és a bűneikért vezekelniük kell, ezért különböző büntetéseket szabtak ki rájuk.

Franke a bíróságon sírva fakadt az ítélethirdetés előtt, és azt mondta: „Elhitették velem, hogy ez a világ egy gonosz hely, tele egyházi vezetőkkel, akik hazudnak és molesztálnak… és gyerekekkel, akiknek szükségük van a bántalmazásra. Az a döntésem, hogy ezt elhittem, bűnözői magatartáshoz vezetett. Jodi Hildebrandt soha nem volt az üzlettársam, ő a fiam tanácsadója volt.”

A mormon anyuka éveken át dokumentálta saját maga, férje, Kevin és 6 gyermekük életét az ‘8 Passengers’ YouTube csatornán, amit azóta eltávolítottak a platformról, és több mint 2 millió követője volt.

Tavaly augusztusban a 42 éves a nőt hatrendbeli gyermekbántalmazás vádjával letartóztatták, miután 12 éves fia megszökött üzlettársa, Jodi Hildebrandt otthonából a Utah állambeli Ivinsben.

Franke legidősebb lánya, Shari a közösségi médiában osztotta meg megkönnyebbülését édesanyja letartóztatása miatt, a ház előtt álló rendőrökről készült fotó kíséretében.

„A mai nagy nap volt. Én és a családom nagyon örülünk, hogy igazságot szolgáltattak. Évek óta próbáljuk elmondani a rendőrségnek és a gyerekvédelmi hatóságnak ezt, és annyira örülök, hogy végre úgy döntöttek, hogy közbelépnek” – írta egy másik bejegyzésben.
A fiatal lány már korábban beszámolt róla az Instagramján, hogy megszakította a kapcsolatot az édesanyjával a nevelési módszerei miatt.

A bírósági eljárás során megrázó részletek derültek ki arról, hogy Franke gyermekei milyen borzalmakat éltek át 2023 májusa és augusztusa között. A nő két gyerekét is éheztette, megtagadta tőlük az ételt és a vizet, miközben cipő nélkül, a tűző napon dolgoztatta őket a szabadban, és meggyőzte őket arról, hogy gonoszak, és megérdemlik a büntetést.

A nő 12 éves fia súlyosan leégett a napon, és felhólyagosodott a bőre, amikor pedig megpróbált inni egy korty vizet, büntetést kapott érte. Miután korábban egyszer már megpróbált megszökni, rendszeresen megkötözték vagy megbilincselték, amiről a csuklóján és bokáján is sérülések tanúskodtak.

Franke állítólag bele is rúgott a fiába, valamint a víz alá tartotta a fejét, de kislányát is hasonlóan kegyetlen büntetéseknek vetette alá. De a gyerekek nemcsak fizikai bántalmazásnak voltak kitéve, elszigetelték és mindenféle szórakozástól eltiltották őket, ugyanakkor rendszeresen próbálták meggyőzni őket arról, hogy gonoszak, és, hogy a büntetések, amiket kapnak, szeretetteljes cselekedetek.

Franke és Hildebrandt ellen hat rendbeli súlyos gyermekbántalmazás miatt emeltek vádat, és decemberben mindketten bűnösnek vallották magukat négy vádpontban, Hildebrandt esetében két vádpontot elengedtek a vádalku részeként, míg Franke két vádpontban ártatlannak vallotta magát. A két vádlott a vádalku részeként beleegyezett a kiszabott börtönbüntetés letöltésébe.

Franke férje, Kevin, aki korábban szintén szerepelt a nő videóiban, elhidegült a feleségétől, és már nem élt a családdal, amikor a bántalmazás kezdetét vette. Ennek ellenére sokan már a korábban megjelent videókban is kétesnek tartották a szülők nevelési módszereit.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet