KezdőlapVilágEz a két templom minden éjszakára 225 hajléktalan embernek nyújt menedéket

Ez a két templom minden éjszakára 225 hajléktalan embernek nyújt menedéket

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A hajléktalanság világszerte komoly problémát jelent, és bizonyos helyeken különösen jelentős lehet. San Francisco utcáin 7 ezer hajléktalan ember él, és ezzel a város a hajléktalanság arányát tekintve az első tíz között van az Egyesült Államokban, ahol összesen nagyjából félmillió embernek nincs fedél a feje fölött.

A kilátástalanság időnként kétségbeesett cselekedetekhez vezet, és San Franciscóban a bűnözés aránya is megnövekedett. A szociális szolgáltatások nem tudnak ellátni ennyi rászorulót, és nem minden hajléktalan embernek jut meleg étel vagy biztonságos menedék éjszakára.

Szerencsére létezik néhány szervezet, ami mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsen azoknak, akik kénytelenek ilyen kétségbeejtő körülmények között élni.

Ez a két templom minden éjszakára 225 hajléktalan embernek nyújt menedéket
A hajléktalanok a padokon alszanak

A Gubbio projekt küldetése, hogy olyan helyet biztosítson a hajléktalan embereknek, ahol ételhez juthatnak, és nyugodtan alhatnak.

A szervezet lényegében két templomban működik, a Szent Bonifác és a Szent János Apostoli templomokban. Ezeken a helyeken átlagosan 225 hajléktalan ember kaphat menedéket éjszakára, valamint ételt és más ellátást is, anélkül, hogy bárkinél be kellene jelentkezniük.

Mindkét helyszínen folyamatosan fogadják a rászorulókat, és senkit sem utasítanak el.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet