Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Nem mondhatjuk, hogy a pénz nem egy jó dolog, viszont az biztos, hogy hosszútávon egyáltalán nem garantálja a boldogságot. Van, aki egész életében megszállottan spórol valamire, amit talán már soha nem fog tudni élvezni.

A világ egyik leghíresebb megtakarítója ez a nő, aki 8 éve őrülten spórol, annyira, hogy nem hajlandó új ruhát venni, sőt még WC-papírra sem költ. A New York-i Kate Hashimoto a TLC Extreme Cheapskates-ben tűnt fel először, ahol a takarékos életmódra vonatkozó tippjeit osztotta meg, és elmondta hogyan boldogul havi 200 dollárból.

“Három éve élek a világ egyik legdrágább városában, New Yorkban, mégis megtaláltam a módját, hogy hogyan tudnék spórolni. Igyekszem a lehető legkevesebbet költeni” – mondta Kate.

Soha nem költött bútorokra, egy csomóan nagyon jó állapotban lévő példányokat dobnak ki csak azért, mert megunták, és ezekből kedvére válogathat. Az ágya egy régi jógaszőnyeg, az “asztala” pedig egy rakás régi magazinból áll.

“Úgy rendeztem be a lakásom, hogy az utcán összeszedtem a kidobott bútorokat, mielőtt a kukás elvitte volna. Így akár ezer dollárt is megtakaríthattam” – meséli.

Kate főzni sem szokott, hogy spóroljon a villannyal, a mosógépet és a hűtőt szekrénynek használja. Sokszor a kukából kotorássza elő a vacsoráját is. A ruháit zuhanyzás közben mossa ki, több, mint 3 éve nem használt mosógépet. Kate annyira komolyan veszi a spórolást, hogy még WC-papírt sem vásárol, inkább előnyben részesíti a szappan-víz módszert.

“Ha nyilvános vécébe megyek, akkor inkább a kézszárítót használom kézmosás után, a papírtörlőt pedig hazaviszem, és otthon felhasználom” – mondta Kate.

Kate büszke arra, hogy nyolc év alatt nem vett magának semmi új ruhát: “Legutóbb fehérneműt vásároltam 1998-ban” – közölte.

Nemrég arról írtunk, hogy egy milliomos nő a szemétben kotorászik, és egy befőttes üvegbe vizel.