Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Navar Herbert az esküvője napján felébredt, és azt mondta az édesanyjának: „Ez az a nap, amikor meghalok.” A 22 éves rögbijátékos agydaganatban haldoklott, és az állapota az esküvője napján már kritikus volt. Herbert aznap délután 4 órakor feleségül vette kedvesét, Maia Falwassert, és 30 órával és 34 perccel később meghalt.

A család, amelyhez most már az özvegye és kisfia, Kyrie, is hozzátartozott, ezután hazautaztak Herbert szülővárosába, Otorohangába, hogy eltemessék a sportolót.

Navar Herbertet kisfia első születésnapján helyezték örök nyugalomra.

A férfi halála után, felesége szívszorító videót tett közzé a meghitt hangulatú, családi körben megtartott esküvőről. A videón látszik, ahogy a családja segít a sportolónak felkészülni a szertartásra, majd egy kerekesszékben kitolják őt az udvarra, ahol megtartották a szertartást.

A pár és a vendégek a könnyeikkel küzdöttek, miközben Navar és Maia örök hűséget esküdtek egymásnak és gyűrűt cseréltek, majd a férfi csapattársai előadták a maorik tradicionális harci táncát, a hakát.

A férfit csak néhány hónappal azelőtt diagnosztizálták, de a betegsége gyógyíthatatlan volt, és az állapota gyorsan romlott. Egy héttel a halála előtt bejelentette, hogy szeretné feleségül venni a barátnőjét, és gyermeke anyját, ezért megkérte a családtagjait, vigyék el a bevásárlóközpontba, hogy kiválaszthassa a megfelelő gyűrűt.

A család és a barátok ezután gyorsan megszervezték az esküvőt, és hamarosan minden készen állt a szertartásra. Navar édesanyja, Vanessa Herbert számára keserédes pillanatok voltak ezek, folyton az járt a fejében, milyen más lehetne minden, ha a fia nem lenne beteg.

„Nem jó azt látni, ahogy a fiad szenved. Ha képes lett volna felállni, és úgy elmondani a fogadalmat, az csodálatos lett volna. De kerekesszékben ült. Az esküvő gyönyörű volt, de szomorú is. Olyan szép lett volna minden, ha nem lett volna olyan beteg.” – mondta az édesanya.

A 20 éves Maia Falwasser az adománygyűjtő oldalon azt írta: „Olyan sok embert érintett meg közel és távol. Mindig emlékezni fogunk rá, és különleges helyet foglal el a szívünkben.”

A kis Kyrie rengeteg vidám történetet hallhat majd az édesapjáról, de mindenekelőtt tudni fogja, mennyire szerette őt és az édesanyját.