KezdőlapVilágEzek a legmenőbb állások Magyarországon!

Ezek a legmenőbb állások Magyarországon!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A munka világa fordult egy nagyot az elmúlt években. Ebben a világpolitika, a hazai gazdasági helyzet és persze az elérhető jövedelmek is fontos szerepet játszanak. A pandémia időszakában átalakult a munkavállalói szerkezet, ez pedig egyet jelent azzal, hogy például a vendéglátásban dolgozók száma jelentősen csökkent, s jelenleg esély sincs arra, hogy újra a régi erőbedobással dübörögjön az ágazat. Ez utóbbi egyébként az energiaárakkal összefüggésben is figyelmet érdemel.

A szakemberek véleménye megegyezik abban, hogy a közelgő, s már részben megérkezett válság a munkaerő-piacra is jelentős hatással lesz. A megszűnő cégek, az elbocsátott munkavállalók, az egyre nehezebb megélhetés mind befolyásolják azt, hogy milyen munkakörök, szakmák iránt mutatkozik nagy érdeklődés.

Magas jövedelem és prestige?

Szakmaválasztás alkalmával a legtöbben az elérhető jövedelem alapján teszik le a voksot egyik vagy másik lehetőség mellett. A gyakorlati élet azonban sokszor állít új helyzet elé, amikor bebizonyosodik, hogy az oktatási évek alatt jelentősen megváltoztak a körülmények.

A Maxapró szakemberei úgy vélik, hogy a jogász és az orvos szakma még mindig népszerűek, elsősorban a prestige, és valljuk be, az elérhető jövedelem apropóján. Ugyanakkor azt is érdemes figyelembe venni, hogy a tevékenység végzéséhez a kormány milyen működési körülményeket és lehetőségeket teremt.

Fókuszban a kényelem

A home office előnyeivel sokan megismerkedhettek a pandémia időszakában. Külföldön nagymértékben eltérő megítéléssel rendelkeznek azok, akik otthonuk falain belül végzik mindennapi munkájukat. Nálunk még mindig az a közvélekedés, hogy a home office nem munka. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy egyre több cég látja meg ebben a lehetőséget, főleg azokban a munkakörökben, ahol szellemi tőkéről van szó, és nem feltétlenül szükséges a személyes jelenlét.

Ezzel egyébként jelentős összegeket spórolhatnak a cégek, ma már egyértelműen a rezsi kapcsán is. Munkavállalói oldalról pedig nyilvánvaló, hogy időt és energiát lehet megtakarítani azzal, ha a munka helyszíne a szomszéd szoba, és nem kell készülődéssel, közlekedéssel akár órákat eltölteni. A jelenlegi üzemanyag árak alapján szintén takarékoskodás érhető el a home office elterjedésével.

A vállalkozói lét sem fenékig tejfel!

Ki ne szeretne saját főnökeként tevékenykedni? A vállalkozás indítása sokak fejében ott motoszkál, de csak kevesebben jutnak el a tényleges cselekvésig. Tény pedig, hogy ha jó vagy valamiben, akkor érdemes kiaknáznod a benne rejlő lehetőségeket. Persze kell hozzá kitartás, akaraterő, és fontos tudnod, hogy a vállalkozói lét sem arról szól, hogy akkor dolgozol, amikor akarsz. Sőt!

A vállalkozói szférában otthonosan mozgók pontosan tudják, hogy ilyenkor nincs megállás, és a munkaidő „tól-ig” -jellege sem ismert fogalom. Ugyanakkor elérheted az önmegvalósítást, kreatív energiáid megélését, és ha a szerencse is melléd áll, akkor valóban azt csinálhatod, amit szeretsz, innentől fogva pedig a munka nem is az a tényleges munka, amit a legtöbben így neveznek.

Az interneté a jövő!

Grafikusok, programozók, online marketing szakemberek, szövegírók és a webes platformok készítésében, üzemeltetésében szerepet játszó profik – a területen egyre több a munkavállaló, ráadásul sokan a home office kínálta lehetőségeket is magukénak tudhatják.

A pandémia időszakában bebizonyosodott, hogy az internet milyen sok új területen nyújtja a biztonságot és a kényelmet. A világhálóé a jövő, így ha valós munkarő-piaci kereslettel szeretne az ember találkozni, vagy saját vállalkozás indításában gondolkodni, akkor ennek kapcsán biztosan nem lőhet mellé. Természetesen a szakértelem és az elhivatottság alapvetőnek számít, és nélküle a siker sem garantálható.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet