KezdőlapVilágFekete tyúkot esznek a kínaiak

Fekete tyúkot esznek a kínaiak

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ne gondoljatok fekete tollú tyúkokra. Most egészen másról fogunk írni. Kínában, Indiában és Ázsia déli részén teljesen fekete tyúkot is lehet fogyasztani, amelynek mindene fekete.

A fekete tyúkot már nagyon régóta fogyasztják Ázsiában, Marco Polo volt az első aki megemlítette a 13. század végén.

Már ősidők óta húsa orvosi szempontból is ajánlott volt, sokan úgy tartják, hogy erősíti az immunrendszert, meggyógyítja a cukorbetegséget, a vérszegénységet, a terhesség előtti ingadozó állapotot és a női szaporító szervekre is jó hatással van.

Ezen tyúkfajtának különleges jellegzetességei vannak: a húsa és a csontozata is igen sötét kék, ami szinte már már feketének látszik, a tyúkoknak 5 lábúja van, a legtöbb tyúkfélének csak 4 van, tollazatuk pedig olyan, mint a selyem, éppen ezért nevezik Silkie Chicken-nek.



Mindezek mellett igen békés és barátságos természetűek, éppen ezért sokan házi kedvencként tartják őket. Az ízük semmiben sem különbözik a hagyományos tyúkhús ízétől.

Ti megkóstolnátok?

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet