Ne gondoljatok fekete tollú tyúkokra. Most egészen másról fogunk írni. Kínában, Indiában és Ázsia déli részén teljesen fekete tyúkot is lehet fogyasztani, amelynek mindene fekete.
A fekete tyúkot már nagyon régóta fogyasztják Ázsiában, Marco Polo volt az első aki megemlítette a 13. század végén.
Már ősidők óta húsa orvosi szempontból is ajánlott volt, sokan úgy tartják, hogy erősíti az immunrendszert, meggyógyítja a cukorbetegséget, a vérszegénységet, a terhesség előtti ingadozó állapotot és a női szaporító szervekre is jó hatással van.
Ezen tyúkfajtának különleges jellegzetességei vannak: a húsa és a csontozata is igen sötét kék, ami szinte már már feketének látszik, a tyúkoknak 5 lábúja van, a legtöbb tyúkfélének csak 4 van, tollazatuk pedig olyan, mint a selyem, éppen ezért nevezik Silkie Chicken-nek.
Mindezek mellett igen békés és barátságos természetűek, éppen ezért sokan házi kedvencként tartják őket. Az ízük semmiben sem különbözik a hagyományos tyúkhús ízétől.
Ti megkóstolnátok?