KezdőlapVilágFeleségül vette barátnőjét a súlyos beteg férfi - a megható szertartást otthon,...

Feleségül vette barátnőjét a súlyos beteg férfi – a megható szertartást otthon, a férfi betegágya mellett tartották

-

Owen Copland tavaly novemberben tudta meg, hogy agydaganata van, miután körülbelül egy hónapja fejfájás kínozta.

A 20 éves, liverpooli Owen Copland körülbelül egy hónapja szenvedett súlyos fejfájásoktól, amikor tavaly novemberben agydaganatot diagnosztizáltak nála. A folyamatban lévő járvány miatt, az édesanyja, az 54 éves Gill, akkoriban képtelen volt időpontot szerezni a fiának egy orvosnál. Végül mégis sikerült eljutniuk a kórházba, ahol elvégezték a szükséges vizsgálatokat, és megállapították, hogy a férfinak agydaganata van.

Még tavaly novemberben megműtötték, hogy eltávolítsák a daganatot, és Owen Copland ekkor úgy gondolta, hogy kapott egy második esélyt az élettől, de az orvosok nemrég lesújtó hírt közöltek vele: a daganat ismét növekedni kezdett. Az orvosok közölték vele, hogy már csak néhány napja lehet hátra, és miután Owen megértette, milyen súlyos a helyzet, úgy döntött, kihasználja a még hátralévő időt. Február 25-én megkérte a barátnője, a 21 éves Sarah Jones kezét, akivel 2 éve vannak együtt.

„Amikor hazamentem, megláttam a barátnőmet, és azt mondtam neki, feleségül akarlak venni.” – mondta a férfi.

A család mindössze 2 óra alatt szervezte meg a szertartást, amire március 8-án került sor.

„Az ápolók segítségével sikerült hazahoznunk Owent Clatterbridge-ből egy nappal korábban. Owen és Sarah elköteleződési szertartása gyönyörű volt. Volt énekes, sminkesek, fodrászok, szobadíszek, esküvői ajándékok, fotósok, videósok és virágok, és minden Owen kedvenc színe, a sárga köré épült.” – mesélte Gill.

A család és a barátok mind összegyűltek az ünnepségre, ami egy elköteleződési szertartás volt, nem hivatalos esküvői szertartás. Bár Owen ágyhoz kötött, a szertartás minden egyes pillanatát élvezte.

„Jó érzés volt látni a barátaimat, és hallani az esküvői tanúm beszédét, akit csak az előző nap kértem fel erre a szerepre.” – mesélte Owen. „Szerettem volna legalább online tartani a kapcsolatot a barátaimmal, mert a Covid miatt nem láthattam őket. Ezért az, hogy személyesen meghallgathattam a tanúm beszédét, mindkettőnk számára érzelmes pillanat volt.”

Gill szerint Owen esküvői tanúja, akinek kevesebb, mint 24 órája volt felkészülni, a legszebb beszédet tartotta, amit valaha hallott.

Owen Copland elmondta, hogy édesanyja, és 25 éves nővére, Jane, támogatása tartotta benne a reményt. „Azelőtt magától értetődőnek vettem a családomat, a diagnózisom óta pedig azt akartam, hogy mellettem legyenek, és ez így is volt. Tudom, hogy soha nem hagynak el, és soha nem mondanának le rólam, szeretem őket.”

Owenről most otthon gondoskodik a családja, és létrehoztak egy GoFundMe oldalt, hogy az adományok segítségével fedezhessék a kiadásokat. Gill az Owen & Glioblastoma Facebook oldalon is megosztja fia történetét.

Fotók: Brain Tumor Research

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet