Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Noha csak egy régi ékszernek tűnik, egy medál, amelybe a „V. C.” kezdőbetűket vésték, egy olyan szerelmi történetről mesél, ami valóban megtörtént a Titanic fedélzetén.

A medált néhány gombbal és zsetonnal együtt egy kis utazótáskában találták, amely az első osztályon utazó Virginia Estelle McDowell Clark és férje, Walter Miller Clark, tulajdona volt. Amikor a hajó 1912. április 15-én elsüllyedt, Virginia elszakadt a férjétől, amikor beszállt az egyik mentőcsónakba. A férfi hátramaradt, és életét vesztette a katasztrófában.

A tárgyakat egy kis utazótáskában fedezték fel, amely jelenleg a Titanic Conservation Laboratory tulajdonában van.

1912. április 10-én a Titanic megkezdte útját az angliai Southamptonból New Yorkba, 2344 utassal a fedélzetén. A 269, 06 méter hosszú hajó tele volt fényűző bútorokkal és az akkoriban legmodernebbnek számító felszerelésekkel. Több mint 100 000 ember figyelte a partról, ahogy felvonták a horgonyt, és a hajó elindult Southamptonból.

Az utasok közt ott volt Virginia Clark és a férje, Walter Clark is, akik éppen megkésett nászútjukat töltötték Európában, de úgy döntöttek, korábban hazaindulnak, hogy megünnepelhessék két éves kisfiúk születésnapját Los Angelesben. Váltottak két első osztályú jegyet a hajóra, abban a hitben, hogy azzal válnak a történelem részeseivé, hogy a valaha épült legnagyobb luxushajón utaznak.

1912. április 14-én Virginia érezte, amikor a hajó nekiütközött a jéghegynek. A nő azonnal a szalonba sietett, hogy elmondja a férjének, valami nincs rendben. Walter nem habozott, és Virginiával azonnal a mentőcsónakokhoz indultak. Elvesztették egymást a tömegben, és Walter végül a hajón maradt.

Amikor a szakértők felfedezték a 18 karátos medált, először fogalmuk sem volt róla, kihez tartozott, és mi volt a története.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!