KezdőlapVilágA férfi feláldozta a karrierjét, hogy gondoskodjon feleségéről, aki évek óta vegetatív...

A férfi feláldozta a karrierjét, hogy gondoskodjon feleségéről, aki évek óta vegetatív állapotban van

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A fiatal pár élete örökre megváltozott, amikor a feleség egy átlagos este váratlanul rosszul lett, miközben tévét néztek. Leállt a szíve, és bár az orvosoknak sikerült újraéleszteniük őt, már nem ugyanaz az ember, mint korábban volt. A nő azóta vegetatív állapotban van, de a férje kitartóan gondoskodik róla, és nem adja fel a reményt.

Amikor két ember örök hűséget fogad egymásnak, azt is vállalják, hogy „egészségben, betegségben” egymás mellett maradnak, de senki nem gondol arra, hogy a fogadalomnak ezt a részét már nem sokkal az esküvő után valóra kellene váltania.

Ennek a brazil házaspárnak az esetében azonban pontosan ez történt. David César és Bruna de Sousa még csak fiatal házasok voltak, amikor az életük egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozott.

A házaspár 2019-ben egy este éppen tévét nézett a brazíliai Maracanaúban lévő otthonában, amikor a nő görcsrohamot kapott, és megállt a szíve. A hirtelen szívmegállás miatt az agya majdnem egy fél órán át nem kapott oxigént, és bár végül sikerült újraéleszteni őt, már késő volt, és maradandó agykárosodást szenvedett.

„Három perc alatt elvesztette minden életjelét. Rohantunk a kórházba, és 25 perc után sikerült újraéleszteniük, de túl sokáig maradt oxigén nélkül” – magyarázta César.A férfi azóta a teljes életét felesége gondozásának szentelte, ennek a döntésnek azonban megvoltak a következményei. Mivel folyamatosan hiányzott a munkahelyéről, hamarosan elveszítette az állását, és ezzel az egyetlen jövedelmüket, amiből megélhettek, és fizethették a költséges orvosi ellátást is.

César nem sokkal később megosztotta a történetüket a világgal, hogy pénzt gyűjtsön, és ezáltal jobb életminőséget biztosíthasson a feleségének. A férj elszántsága és gondoskodó szeretete sokakra nagy hatással volt, és hamarosan elkezdtek érkezni az adományok.

César szerint a felesége olyan traumát szenvedett, amely nem érinti az idegrendszerét, de nem tud mozogni, és nem fogja fel, mi történik körülötte. Azóta is vegetatív állapotban van, és egy csövön keresztül kell táplálniuk.

A férfi ennek ellenére még mindig reménykedik benne, hogy felépülhet, és az Instagramon rendszeresen oszt meg frissítéseket az életükről és Bruna állapotáról. 2021. június 29-én például közzétett egy képet, amin szorosan átöleli a feleségét az ágyban, a következő szöveggel: „Örökre együtt.”

A házaspárnak jelenleg több mint 200 ezer követője van a közösségi oldalon, és szívszorító történetük nagyon sokakra hatással volt világszerte. Egy videóhoz, amin az látható, ahogy Bruna fizioterápiát kap az ujjai mozgatására, az egyik felhasználó a következő megjegyzést írta: „Ez egy példaértékű szerelem!”

Bruna de Sousa csaknem két évet töltött a kórházban, és a férje végig mellette volt. César a neurológusa segítségével felfedezett egy olyan kanadai gyógyszert, ami talán segíthet a feleségének, de a kezelés, amit a nőnek 3 évig kellene kapnia, körülbelül 19 ezer dollárba kerül. Miután César elvesztette a munkáját, megpróbált sofőrként pénzt keresni, de ez nem volt elég a folyamatosan emelkedő kiadások fedezésére, ezért kezdett adománygyűjtésbe, és végül sikerült is 28 millió dollárt összegyűjtenie.

„Még nem sikerült elérnünk, hogy Bruna megkapja a nyugdíjat, de két önkéntes ügyvéd segít nekünk ebben. Jelenleg adományokból élünk” – mondta a férfi.

César igyekszik pozitívan bemutatni felesége történetét, hogy inspirációt nyújthasson az embereknek. 2022 októberében például megosztott egy képet, amin Bruna éppen a kertjükben élvezi a napsütést: „Az én hercegnőm napozik” – írta.

A közösségi oldal felhasználói nagyra értékelik a férj áldozatkészségét és kitartását, és igyekeznek támogatni a házaspárt. „Hiszek ebben a szerelemben. Ez a történet megríkatott és motivált” – írta az egyik hozzászóló, egy másik pedig hozzátette: „Túl gyönyörű nő. Nagyon szép pár vagytok. Isten mindent a kezében tart és irányít.” Egy harmadik támogató pedig így fejezte ki jókívánságait: „Örök csodálatom ennek a gyönyörű párnak. Ez az igazi szerelem.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet