KezdőlapVilágAmikor a 17 éves fiú megtudta, hogy az apjának már csak hónapjai...

Amikor a 17 éves fiú megtudta, hogy az apjának már csak hónapjai vannak hátra, 48 órán belül teljesítette utolsó kívánságát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Tennessee állambeli Leon Deane és felesége, Martha Deane még a középiskolában ismerkedtek meg, és mindössze 19 illetve 18 évesek voltak, amikor összeházasodtak. Három fiuk született: Leon Jr., Arron és Ewan.

Amikor 2023 januárjában az 50 éves Leonnál 4. stádiumú hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak, és az orvosok közölték vele, hogy már csak hónapjai vannak hátra, legkisebb fia, Ewan 17 éves volt, és még két éve volt hátra a középiskolából, de édesapja utolsó kívánsága az volt, hogy láthassa, amint a fia megkapja a diplomáját.

Amikor a 17 éves fiú megtudta, hogy az apjának már csak hónapjai vannak hátra, 48 órán belül teljesítette utolsó kívánságát

Leon ekkor már hospice ellátást kapott, de igyekezett erős és optimista maradni. „Kemény volt, mentálisan nehéz feldolgozni… nem úgy élsz, ahogy kellene. Próbáljuk a legtöbbet kihozni belőle, és mindent elintézni, amit csak tudunk” – mondta a férfi a lesújtó diagnózis utáni reakciójáról.

Leon nyíltan megfogalmazta utolsó kívánságát a családjának is: „Beszélgettünk néhány dologról, amit szeretnék, mielőtt véget ér ez az út, és az, hogy Ewan megszerezze a középiskolai diplomáját, egyike volt ezeknek” – mondta.

Kezdetben úgy tűnt, hogy a kívánság teljesítése lehetetlen feladat, de Ewan minden esetre tett egy ígéretet az apjának: „Megígértem, hogy befejezem az iskolát, leérettségizek, és elérek valamit” – mondta.Amikor a 17 éves fiú megtudta, hogy az apjának már csak hónapjai vannak hátra, 48 órán belül teljesítette utolsó kívánságát

Amikor azonban Ewan iskolája értesült a család helyzetéről, azonnal akcióba lendültek, és mindössze 48 óra alatt megszerveztek egy különleges tiszteletbeli diplomaosztót a 17 éves fiú számára, hogy az édesapja szemtanúja lehessen annak, amint átveszi a diplomáját.

Az ünnepséget 2023. augusztus 30-án tartották meg, és Ewan hagyományos kék talárban és kalapban lépett a pódiumhoz, hogy átvehessen egy tiszteletbeli diplomát.

Az iskola igazgatója, Joey St. John a Facebookon élőben közvetített beszédében elmondta, hogy az iskola diákjai és tanárai valamint a közösség tagjai összefogtak, hogy egy édesapa láthassa, amint a fia elér egy jelentős mérföldkövet az életében.

Amikor a 17 éves fiú megtudta, hogy az apjának már csak hónapjai vannak hátra, 48 órán belül teljesítette utolsó kívánságát

Bár Ewan diplomaosztója csak 2025. május 16-án lett volna, „hatékonyan felgyorsították az időt”, hogy az édesapja szemtanúja lehessen a megálmodott jövőnek. Amikor Ewan, aki az utóbbi időben magántanuló volt, hogy az apja mellett lehessen, átvette tiszteletbeli diplomáját, nagyon meghatódott. „Ideges voltam, izgatott, és szomorú is, hogy ezen keresztül kellett mennünk” – mondta.

Ewan ugyanakkor az iskola futballcsapatában is játszik, és a csapattársai is támogatták őt. Egyik csapattársa, Andy Campbell elmondta, hogy gyakran meglátogatták őt, amíg magántanulóként otthon tanult, azzal a szándékkal, hogy felvidítsák.

Chad Seibers, az iskola egyik tanára és a család közeli barátja szintén szólt néhány szót az ünnepségen, és elmondta, hogy a közösség imádkozik a Deane családért, amiből remélhetőleg erőt merítenek.

Amikor a 17 éves fiú megtudta, hogy az apjának már csak hónapjai vannak hátra, 48 órán belül teljesítette utolsó kívánságát

Seibers hangsúlyozta a Leonnal való szoros kapcsolatát, és felidézve közös emlékeiket.

Az iskola ugyanakkor egy tortát is ajándékozott a családnak, és egy éttermi vacsorát is biztosítottak a számukra. „Rendkívül izgatott, boldog és hálás vagyok” – mondta Leon. „Ennél büszkébb már nem is lehetnék.”

De Ewan is hálás volt a lehetőségért, hogy teljesíthette apja utolsó kívánságát: „Örülök, hogy ezt megtehettük, hogy feldobjuk a napjait” – mondta.

Fotók: Martha Kennedy Deane/Facebook

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet