Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Képzelj egy okostelefonok nélküli világot! Biztosan emlékszel még arra az időre, amikor gyerekként délután inkább szánkózni vagy korcsolyázni mentél a téli vakációban, és nem a telefonod képernyőjét bámultad egész nap.

Napjainkban a legtöbb gyerek egy okostelefon vagy egy táblagép mellett tölti a szabadidejét, számukra fogalom az, hogy mit is lehetne kezdeni digitális eszközök nélkül. Ehhez pedig jócskán hozzátett a 2020-as időszak is.

A mai társadalom teljes mértékben függővé vált, az egész életünket behálózzák ezek az okos eszközök. Ha jobban szembenézel a valósággal, rá fogsz jönni, hogy rengeteg haszna, de legalább ugyanannyi hátránya is van az okostelefonoknak. Leginkább a gyerekeket érinti a probléma, mivel ezek az eszközök alakítják a világképüket, arról nem is beszélve, hogy mennyire egészségtelen a fizikai mozgás-, az emberi kapcsolatok hiánya, és a virtuális világban való elmerülés.

Az okostelefonok használata az iskolákban is óriási problémát jelent, és itt a felelősség nagyrészt a tanárra hárul. Számos módszert megpróbáltak már alkalmazni annak érdekében, hogy visszaszorítsák az okos telefonok használatát a tanintézményekben, de nagyrészt eredmények nélkül. Nemrég Franciaországban egy olyan szabályzatot hoztak be, mely értelmében a 15 éven aluli gyerekek számára tilos az iskolában az okostelefon használata. Előzőleg a telefonokat csak a tanórákon nem lehetett használni, de ez a szabályozás nem volt túl eredményes, ezért teljes mértékben betiltották az iskolák területén az okostelefonok és a táblagépek használatát.

A törvény értelmében a diákok az iskola területén kötelesek kikapcsolni a mobiltelefonjukat, és be kell tegyék a direkt erre kialakított szekrénybe.

A francia parlament által megszavazott törvény szerint a tanintézményekben tilos az okostelefonok, okosórák és a táblagépek használata is. Az utóbbi időben az okostelefonok számos közlekedési baleset okozói is voltak, nem csak az autóvezetők, hanem a gyalogosok körében is, éppen ezért érdemes nagyon átgondolni ezen technikai eszközök használatát.

Az sem elhanyagolandó tény, hogy az okostelefonok használata által lassan de biztosan eltávolodunk a valós világtól, és az igazi emberi kapcsolatoktól, ezáltal pedig komoly lelki és szociális problémák alakulhatnak ki.

Forrás: businessinsider.comHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!