Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Azt gondolhatnánk, hogy egy zenetanár élete túlságosan unalmas és egyhangú, de Frane Selak teljesen ellentmond ennek az előítéletnek. A férfi élete egyik nap olyan váratlan fordulaton ment keresztül, hogy szinte ő maga sem hitte el, ami történt.

Bár sok szörnyű megpróbáltatáson ment keresztül, csodával határos módon mégis mindig sikerült túlélnie. Sőt mi több, 73 éves korában a szerencse valósággal fejen találta.

Utazásai során Frane Selak gyakran találta szembe magát halálközeli pillanatokkal. Az egész egy hideg, esős napon kezdődött 1962-ben, ugyanis akkor történt, hogy a mély szurdok fölött haladó vonat, amin a férfi is tartózkodott, kisiklott, és a folyóba zuhant. A kocsikban 17 utas tartózkodott, de csak egy maradt életben, mégpedig Frane Selak. Ő volt az, aki hipotermiával, kéztöréssel és más könnyebb sérülésekkel megúszta a szörnyű balesetet. A mentőegység szabadította ki a folyóból, és azonnal kórházba szállították.

1963-ban, amikor először utazott repülőn, ismét mellé szegődött a balszerencse. Mindkét repülőgép-hajtómű leállt, a kabinnyomás csökkent, és a gépezet elkezdett zuhanni.

És mintha mindez nem lenne elég, a tragédia közben a gép egyik ajtaja levált, és Frane Selak kiesett a gépből. A gép lezuhant és 19 utas meghalt. Frane azonban pontosan egy óriási szénakazlon landolt, és kisebb sérülésekkel megúszta a zuhanást.

Néhány évvel később, 1966-ban, Frane Selak buszbalesetet szenvedett. Négy ember vesztette életét, miután a busz belezuhant egy folyóba. Selak ismét megúszta.

Úgy tűnik, hogy a férfi életében tovább folytatódtak a tragikus balesetek. Nem sokkal a buszbaleset után elütötte egy busz, de ismét megúszta könnyebb sérülésekkel.

1970-ben a férfi úgy döntött, itt az ideje, hogy megtanuljon vezetni. Minden rendben volt, mindaddig, amíg a kocsija kigyulladt, épp, hogy kiszállt a kocsiból, a jármű felrobbant.

1973-ban Frane Selak újabb közúti balesetet szenvedett, de szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta, csupán a haja perzselődött le.

1995-ben Frane Selakot Zágrábban elütötte egy másik busz, de ezt is megúszta könnyebb sérülésekkel. A következő évben egy hegyi úton egy kanyarban frontálisan ütközött egy ENSZ-teherautóval. Az autó egy szakadékba zuhant, Selak az utolsó pillanatban kiugrott a kocsiból.

A szerencse is rátalált

2003-ban, három nappal a 73. születésnapja előtt a férfi egy lottószelvényt vásárolt és 1 100 000 dollárt nyert.

Vett néhány házat, a maradék pénzt pedig barátainak és rokonainak ajándékozta. Ettől kezdve szerény és visszafogott életet élt, és a tragédiák sorozata is véget ért.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!