Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nagyszabású futóversenyre, egész napos, izgalmas, számos fellépéssel, koncerttel tarkított sportprogramra várja a nagyközönséget a Radio Face!

Október 15-én, a Margitszigeten a Radio Face – a SUHANJ! Alapítvány tevékenységét felkarolva – neves sportolók, közéleti személyiségek, médiasztárok, énekesek, színészek, részvételével, szereplésével szeretné felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők mindennapos küzdelmeire, amit a városi közlekedés, ügyeik intézése, vagy akár a bevásárlás jelent annak ellenére, hogy sokszor apró odafigyeléssel is rengeteg segítséget nyújthatunk nekik.

A központi esemény alapja hogy a Radio Face és a TV2 közismert arca, Kárász Róbert kihívta Balogh Gábor olimpiai bajnokot, egy barátságos sziget-kör futóversenyre, amelyhez aztán több neves közéleti egyéniség és sportoló is csatlakozott. Az indulók között lesz többek között Rubint Réka is.

A verseny és a nemes ügy népszerűsítésére a Radio Face egész napos interaktív műsort szervez, melynek keretén belül számos szórakoztató programmal és meglepetéssel várja majd a Margitszigeti Atlétikai Központba ellátogató közönséget, kiemelten is a fogyatékkal élőket. Számos énekes, együttes, neves DJ váltja majd egymást a színpadon a változatos programok alatt. Vendégünk lesz az Armada kiadó világsztár DJ párosa Dabruck & Klein, de számos hazai közkedvelt hírességet is a körünkben üdvözölhetünk majd. Íme egy kis ízelítő a nevekből, a teljesség igénye nélkül: Szekeres Adrienn, Király Viktor, Kovács Patrícia, Ungár Anikó, Kánya Kata, LL Junior, Voksán Virág, Iszak Eszter.

Lesz ingyenes, családbarát aerobik óra sztár edzővel, speciális spinning óra látássérültek számára, a Brit Nagykövetség Támogatásával, valamint jóga- és relaxációs technikák mozgássérülteknek és egészséges társaiknak, hiszen a sport öröme mindenkié!

A rendezvényen kialakított speciális akadálypályán, illetve a láthatatlan kiállításon mindenki megtapasztalhatja, a fogyatékkal élők mozgásának nehézségeit.

A sportolás közben elfogyott energiát tízezer palacsinta hivatott pótolni, amit a rendezvényen résztvevők természetesen ingyen kapnak. A 10.000 palacsintán felül a helyszínen húsz ismert személyiség süt majd még néhány ezret egy barátságos verseny keretein belül. A versengésbe a fogyatékkal élők képviselői is beszállnak a nemes célért. A helyszíni, jótékonysági palacsintasütésből ugyanis négy, gyermekek gyógyításával, rehabilitációjával foglalkozó szervezet, illetve kórház ideiglenes kis lakói vacsoráznak majd jóízűen a rendezvényt követően.

A Radio Face október 15-i margitszigeti sportnapjával, illetve a rádió hullámain reggel 8- tól éjfélig tartó műsoraival szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy sokszor akár egy kézfogással, sőt egy apró mosollyal is rengeteget tehetünk a rászorulókért. Példaértékű e tekintetben a SUHANJ! Alapítvány munkássága is, hiszen önkéntes segítőik fogyatékkal élőkkel sportolnak, futnak együtt, így segítik azokat is a mozgás öröméhez, akiknek sokszor még az önálló lélegzetvétel is nehézséget okoz.

A cél hogy – jelképesen és valóságosan is – kezet nyújtsanak azoknak, akik minden apró mozdulatért hősiesen megküzdenek nap, mint nap!

Ők azok, akik valamiért nem tudnak úgy futni, úszni, sétálni, mozogni, mint mások. Ők azok akiknek hatalmas segítség lenne a megvalósult akadálymentes város, de addig is jól jöhet egy kedves szó, egy hely, amit átadnak a buszon, egy szabadon hagyott mozgássérülteknek szánt parkoló és egy kis figyelmesség.

Ők azok, akikért már a részvételünkkel is sokat tehetünk 2011. október 15- én a Margit-szigeten!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!