KezdőlapVilág„Grizzly Man” története - a medverajongó, akit az általa szeretett állatok öltek...

„Grizzly Man” története – a medverajongó, akit az általa szeretett állatok öltek meg

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Timothy Treadwell – akit a medvék iránti rajongása miatt „Grizzly Man” néven emlegettek – és barátnője Amie Haguenard, egy medvetámadás áldozatai lettek egy sátoros expedíció során 2003-ban. A férfi természetbarát volt, ökológus és egy medvevédő civil szervezet alapítója.

Testük maradványait egy helikopterpilóta, Willy Fulton, fedezte fel, akinek az alaszkai vadonban töltött hétvége után kellett volna felvennie a párt.

A pilóta látta, hogy a sátrak összetörtek és az ételek érintetlenek voltak. A vadőrökkel együtt felderítették a környéket, és így találtak rá a medverajongók maradványaira.

A medvetámadásról videó is készült, de ez igazából csak hangfelvétel, Treadwellnek nem volt ideje levenni az objektív fedelét.

A férfi már 13 éve járt nyaranta az alaszkai vadonba a medvék közé. Annak idején alkoholista és drogfüggő volt, és elmondása szerint sokkal nagyobb biztonságban érezte magát a vadállatok között, mint a városban, az emberek között.

A medvetámadás még 2003 nyarán történt, de a brit sajtó később, egy dokumentumfilm megjelenése után közölt róla még több részletet.

A medvét a vadőrök találták meg, és miután lelőtték, az állat gyomrából négy zsák emberi maradvány gyűlt össze.

Ki volt Timothy Treadwell (“Grizzly Man”)

A férfi medveszakértő, ökológus és dokumentumfilmes volt. Megalapította a “Grizzly People” nevű medvevédő civil szervezetet.

Timothy Treadwell életéről, munkásságáról és haláláról Werner Herzog készített dokumentumfilmet Grizzly Man címmel 2005-ben.

Gyerekkora óta szerette a medvéket, és amikor először járt az alaszkai vadonban, és megpillantott egyet, rájött, hogy azt akarja, hogy egy kaland legyen az élete.

Among Grizzlies: Living with Wild Bears in Alaska című könyvében azt írta, a medvék védelmére irányuló küldetése az 1980-as évek végén kezdődött, miután túlélt egy heroin-túladagolást.

Az életéről szóló dokumentumfilmek

A Werner Herzog rendezte 2005-ös Grizzly Man Treadwell alaszkai vadállatokkal kapcsolatos munkájáról szól. A Lions Gate Films által forgalmazott filmet később a Discovery Channel is műsorra tűzte.

A Grizzly Man Diaries egy nyolc részből álló minisorozat, amely 2008. augusztus 29-én került bemutatásra az Animal Planet csatornán. A Creative Differences által készített sorozat Treadwell életének utolsó 10 évét mutatja be naplóbejegyzéseivel, valamint az expedíciói során készített felvételeivel és képeivel együtt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet