KezdőlapVilágGyönyörű nő volt, mielőtt egy kegyetlen betegség elcsúfította az arcát

Gyönyörű nő volt, mielőtt egy kegyetlen betegség elcsúfította az arcát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mielőtt megbetegedett volna, a világ legcsúnyább nője, gyönyörű volt, de egy ritka és nagyon kegyetlen betegség az egész életét átalakította. Végül ő maga jelentkezett egy versenye a “A világ legcsúnyább nője” címért, hogy el tudja tartani a gyerekeit.

A londoni Mary Ann Webster egy csodaszép kisgyerek volt, amikor megszületett. Egy nagy és szegény családban nőtt fel, emiatt már egészen fiatalon el kellett mennie dolgozni. Később egy kórházban volt nővér.

Mielőtt a súlyos betegség tünetei jelentkeztek volna nála, mint minden más nő akkoriban Angliában, teljesen normális életet élt. Kifejezetten szép volt, a férfiak vonzónak találták. Mary Ann mindig is nagy családról álmodott, és ez az álma végül valóra is vált. 1903-ban, 29 évesen feleségül ment Thomas Bevanhoz, 4 gyermekük született.

Egy idő után azonban Mary-nél egyre súlyosbodó egészségügyi problémák jelentkeztek, izom-, és ízületi fájdalmakkal, erős migrénnel küzdött. Az orvosok nem tudták pontosan megmondani, hogy mi a baja, de nem is nagyon volt ideje arra, hogy az egészségére figyeljen.

Mary egy idő után azt vette észre, hogy a vonásai kezdenek megváltozni, és már egyáltalán nem is hasonlít önmagára. 32 éves korában kiderült, hogy akromegáliában szenved, ez egy úgynevezett hormonális betegség, amelyet a szomatotrop hormon túlzott szekréciója vált ki. Az arccsontok, az alsó állcsont, általában a széles csontok túlzott növekedése, az ajkak megvastagodása, a belső szervek növekedése, valamint a kezek és lábak túlzott megnyúlása jellemzi.

1914-ben férje halála után Mary Ann padlóra került, a családfő halálával az anyagi biztonság is megszünt, így minden munkát elvállalt, amit felajánlottak, hogy el tudja tartani a gyerekeit. A külseje miatt sokan csúfolták, így egyáltalán nem volt könnyű számára a társadalomba való beilleszkedés és a munkavállalás.

Egy adott pillanatban meghallotta, hogy van egy olyan verseny, ahol a világ legcsúnyább nőjét keresik, és úgy döntött, hogy részt vesz rajta, mert a nyeremény egy igen jelentős összeg volt. A versenyt természetesen megnyerte, de az akkori sajtóban számos negatív cikk jelent meg róla, éppen ezért jókedve nem tartott túl sokáig.

A csúnya nő külseje nagy port kavart Nagy-Britanniában. De talán éppen ennek köszönheti karrierjét, így kapott állást cirkuszokban, ahol különböző “szörny-bemutatókon” kellett részt vennie. Egy igen fontos üzletember, A. Chapmannak köszönhetően Skóciába, Angliába és Írországba utazgatott, “furcsaságként mutogatták”, és igen nagy sikert aratott.

A betegsége miatt Mary Ann 59 éves korában halt meg, súlya akkor 58 kilogramm volt, magassága pedig 1,7 méter, ami egyáltalán nem sok egy akromegáliában szenvedő személy esetében. Utolsó kívánsága az volt, hogy 4 gyermeke Angliában temesse el.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet