KezdőlapVilágHálát adott Istennek csodával határos gyógyulásáért a kamasz fiú, akinek egy hajóhorgony...

Hálát adott Istennek csodával határos gyógyulásáért a kamasz fiú, akinek egy hajóhorgony állt a fejébe

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A fiatal fiú, akinek félelmetes halálközeli élményben volt része, az élő bizonyíték arra, hogy csodák még mindig történnek.

A 14 éves fiú a floridai Manatee megyéből, súlyos balesetet szenvedett halászás közben, amikor egy hajóhorgony beleállt a fejébe. Caleb Bennett a fivérével és néhány barátjával indult halászni, amikor a hajó felemelt horgonya hirtelen feléjük lendült, és fejen találta a fiút.

„A horgony lecsúszott a hajó oldalán a vízbe, majd visszalendült a hajóra, és körülbelül 7 centi mélyen behatolt Caleb homloklebenyébe” – mondta a fiú édesanyja, Kelli. A tinédzser azonban nem esett pánikba. Ehelyett elmondta a barátainak, mit tegyenek: szólt nekik, hogy hívjanak mentőt, mert tökéletesen tisztában volt vele, hogy a helyzet bármelyik pillanatban kritikussá válhat.

„Nem akartam kihúzni, mert arra gondoltam, attól csak még jobban vérezne. De végül a horgony magától kiesett, és akkor nyomást gyakoroltam a sebre, és felfelé tartottam a fejemet. Egyszerűen csak nyugodt maradtam. Mondtam a barátomnak, hogy hívjon mentőt, különben meg fogok halni” – mesélte a fiú.

Caleb ezután eszméletét vesztette, és amikor magához tért, már kórházban volt. Megtudta, hogy helikopterrel szállították kórházba, hogy sürgősségi agyműtétet végezzenek rajta. Az orvosok nem gondolták volna, hogy képes lesz újra járni vagy beszélni. Részleges craniotomiát végeztek rajta, és mesterséges kómába helyezték, ami valószínűleg megmentette az életét.

Luis Rodriguez, a John Hopkins All Children’s Hospital gyermekideg-sebésze azt mondta, ki kellett venni egy nagy koponyadarabot, és meg kellett próbálniuk eltávolítani a csontdarabokat, és bármilyen apró szilánkot, ami a horgonyból maradhatott. „És, ami még fontosabb volt, helyet kellett adnunk az agynak, hogy megduzzadjon, mert ez következett” – mondta az orvos. A szülők, akik éppen a házassági évfordulójukat ünnepelték a Bahamákon, nem tudták, mi történt a fiukkal.

Amikor telefonon értesültek a balesetről, azonnal hazautaztak. „Amikor először láttam Calebet, azt hittem, rosszul leszek” – mondta a fiú édesanyja, Kelli Bennett. „Nagyon nehéz így látni a gyerekedet, mindenféle csövekhez csatlakoztatva, látni az infúziót, amin 7-12 különböző gyógyszer kerül a szervezetébe. Mondanom sem kell, hogy elvesztettem az önuralmamat.” De miután Caleb megkapta a szükséges kezelést, sokkal gyorsabban felépült, mint azt bárki gondolta volna. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a horgony csodával határos módon elkerülte azokat a kritikus ereket, amelyek súlyos károkat okozhattak volna. „Igazi modern kori csoda, hogy életben vagyok” – mondta Caleb.

„Normális esetben ott helyben meg kellett volna halnia. Még ha ezt a keresztet is kell cipelnünk egy ideig, vagy akár örökre is, ez még mindig jobb, mint a másik lehetőség” – fogalmazott a fiú édesapja, Rick Bennett. A kamasz fiú hihetetlen gyógyulását nemcsak a család, de az egész helybeli közösség is megünnepelte, és a helyiek mindent megtettek, hogy támogassák a családot.

„Nagyon hálásak vagyunk ezeknek az embereknek, itt Bradentonban, akik körülvettek és szerettek bennünket” – mondta Kelli Bennett. Caleb környékbeli halásztársai még adománygyűjtést is tartottak, hogy pénzt gyűjtsenek a kórházi számlákra, a barátok és a szomszédok pedig étellel és imádsággal segítették elő a fiú gyógyulását.

Bár még mindig több kezelésre van szüksége, Caleb azt mondja, tudja, hogy nem lenne itt, ha ez nem Isten akarata lenne. „Ma nem állhatnék itt. Istennek határozottan terve van az életemmel” – mondta. „Nem hiszem el, hogy tényleg egy horgony volt a fejemben. Ez őrületes. A barátaim most ‘Anchorman’ néven emlegetnek, ami elég klassz” – tette hozzá a fiú, aki a baleset után még mindig ugyanolyan lelkes halász, mint korábban. „Még mindig szeretek halászni. Ezen soha semmi nem fog változtatni.”

Caleb előtt most újra fényes jövő állhat a csodával határos felépülés után. „Hiszen tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek – mondja az Úr; ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek”Jeremiás 29:11

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet