Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy fénykép hitelességét manapság nagyon nehéz megállapítani, hiszen akár profi hamisítvány is lehet, ami Photoshopban készült. Tehát valahányszor olyan képet látunk, amin valami szokatlan dolog jelenik meg, önkéntelenül is azt kérdezzük magunktól: vajon valódi, vagy sem.

Nos, az alábbi képek eredetiek, nincs rajtuk semmilyen módosítás. A rajtuk szereplő emberek valóban léteztek. Történeteik valódiak, és mind a mai napig ámulattal töltenek el bennünket.

Az alábbiakban bemutatjuk néhány szokatlan ember történetét, akik nem a képzelet szüleményei, hanem valóban léteztek.

Petrus Gonsalvus – a vadember

Mindenki ismeri a Szépség és a Szörnyeteg történetét. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a mesét valóban élt személyek ihlethették. Minden 1537 körül kezdődött Tenerife-ben, a Kanári-szigeteken, egy szokatlan kisfiú születésével, akinek egész testét szőr borította.

A szülők úgy gondolták, hogy ez bizonyára a démonok műve (akkoriban természetesen még senki nem tudhatott a hypertrichosisról, más néven vérfarkas szindrómáról), és a kisfiút francia kalózoknak adták el. Petrus végül 10 éves korában II. Henrik francia király udvarába került.

A király észrevette, hogy a fiú különösen intelligens, és meglehetősen gyorsan elsajátította a francia nyelvet, ezért gondoskodott róla, hogy Petrus jó nevelésben részesüljön. Amikor II. Henrik meghalt, felesége, Medici Katalin vette a gondjaiba Petrust. Egyes források szerint feleséget is a francia királyné talált Petrusnak. Felesége egy gyönyörű fiatal nő volt a királynő udvartartásából, akit Katalinnak hívtak.

Annak ellenére, hogy nagyon különböztek más családoktól, a házasságuk tartósnak bizonyult. 6 gyerekük közül 4 örökölte apjuk betegségét. Petrus gyerekei közül 2 lánya, Magdalena és Antionette a leghíresebbek.

Magdalena és Antionette

Medici Katalin halála után a Gonsalvus család Olaszországba költözött, ahol Margit parmai hercegné pártfogásába kerültek. A család egy idő után Viterbóba költözött, ahol Petrus 81 éves korában elhunyt.

Francesco „Frank” Lentini – a Háromlábú focista

Francesco Lentini 1889. május 18-án született a szicíliai Rosolini kisvárosában egy tizenkét gyermekes családban. Három lábbal és két nemi szervvel született.

A rendellenesség oka egy elcsökevényesedett ikertestvér volt, amely még a sejtosztódási fázisban megrekedt a fejlődésben és elhalt. Ennek következtében Francesco három kifejlett alsó végtaggal, négy lábfejjel, tizenhat lábujjal és két (hím) nemi szervvel született.

Amikor Francesco 8 éves volt, a családja az Egyesült Államokba költözött, ahol csatlakozott a Ringling Brothers cirkuszi showhoz, ahol később önálló estet kapott The Great Lentini címmel. Később pedig a Barnum and Bailey, illetve a Buffalo Bill’s Wild West Show cirkuszokkal járta az országot. 30 éves korában megkapta az amerikai állampolgárságot. Kollégái annyira tisztelték, hogy sokszor csak „A Királyként” emlegették.

Fiatalkorában Lentini harmadik lábával egy focilabdát rugdosott, innen kapta később a Háromlábú focista színpadi elnevezést. Lentini normális lábai kissé eltérő hosszúságúak voltak, a harmadik láb pedig jóval rövidebb volt ezeknél. Hatéves korában két normális lába közül az egyik 99, a másik 96 centi hosszú volt, míg a harmadik lába mindössze 91 centi volt, és ez a különbség felnőttkorában is megmaradt. Kissé viccesen arra panaszkodott, hogy bár három lába is van, egyiknek sincs párja.

1907-ben feleségül vette a nála 3 évvel fiatalabb Theresa Murray-t. A házaspárnak 4 gyereke született: Giuseppina (Josephine), Natale (Ned), Francesco (Frank) Junior, és Giacomo (James). Frank Lentini 1966. szeptember 21-én, 77 éves korában, tüdőelégtelenségben halt meg a Tennessee állambeli Jacksonban.

Ella Harper – a tevelány

Ella gyönyörű lány volt, de sajnos nem ez volt az első dolog, amit az emberek észrevettek rajta. Különös betegségben szenvedett, visszafelé hajló térdekkel született, így csak négykézláb tudott járni.

12 éves korában csatlakozott Harris Nickel Plate Show című cirkuszi előadásához, ahol „A tevelány” nevet kapta. A hirdetésekben úgy írták le, mint egy gyönyörű lányt, aki teve módjára jár. Ella heti 200 dollárt keresett, ami most körülbelül 5000 dollárnak felelne meg.

16 éves korában otthagyta a cirkuszt, és tanulni kezdett. 35 éves korában férjhez ment, és nemsokára kislánya született, aki azonban mindössze néhány hónap múlva ismeretlen okokból meghalt.

48 éves korában férjével örökbe fogadtak egy újszülött kislányt, de ő is meghalt 3 hónapos korában. 3 évvel később Ella is meghalt, és gyermekei mellé temették el.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!