Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A svájci búvár, Franco Banfi 10 napot töltött az anakondák birodalmában, és olyan képeket készített, amelyeket csak igen ritkán látni. A Brazíliában, Mato Grosso térségben lencsevégre kapott kígyó mintha csak az Anaconda című filmből elevenedett volna meg.

Sosem felejtem el, hogy az első fiatalkozi filmem, amit a moziban láttam az az Anaconda volt Jennifer Lopez főszereplésével. A filmet bizonyára sokan láttátok, Jennifer Lopez egyik első filmjei közé tartozik. Nos élőben is léteznek ilyen hatalmas kígyók.

Franco Banfi rátalált a film egyik “hasonmására”, ugyanis hatalmas anakondát sikerült lencsevégre kapnia.

“Épp akkor emésztette az áldozatát, nem is törődött velünk. Minden lehetséges volt, de nem hiszem, hogy megtámadott volna. Olyan közel volt, hogy akár meg is érinthettem volna” – meséli Franco Banfi, aki igencsak nagy bátorságra tett tanúbizonyságot.

A búvár tíz napot töltött az anakondák által lakott területen, ezidő alatt hat nőstényt sikerült megfigyelnie.

“Első fázisban minden ijesztő, mert nem tudsz semmit az anakondáról, és mindenki azt hajtogatja mennyire veszélyes. De egy idő után rájössz, hogy semmi bajod nem történhet, addig ameddig tiszteletben tartod a kígyót. Soha nem voltam ilyen közel kígyóhoz. De úgy gondolom, hogy egy kisebb mérgeskígyó sokkal veszélyesebb, mint egy nagy.” – nyilatkozta a svájci búvár a hat méteres anakondákról.

Egyébként az anakonda a világ legnagyobb kígyója, akár a 12 méteres hosszúságot is elérheti.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!