KezdőlapVilágHeath Ledger csupán 28 éves volt, amikor váratlanul elhunyt: a színész húga...

Heath Ledger csupán 28 éves volt, amikor váratlanul elhunyt: a színész húga megjósolta a véget

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Bár rengeteg filmben játszott, a Batman – A sötét lovag széria Joker című filmje hozta meg számára a világszintű elismerést. Senki sem számított arra, hogy a mindössze 28 éves Heath Ledger ilyen hamar távozni fog az élők sorából. Hivatalosan, gyógyszeres túladagolás miatt vesztette életét, 2008-ban. A tragikus története azonban több, eddig nem ismert részletet rejteget.

Heath Ledger halálhíre döbbenetet keltett a rajongókban, és az egész világban. A toxikológiai jelentés szerint, a fiatal színész szervezetében nem kevesebb, mint hat eltérő, vényre kapható antidepresszánst és altatót találtak. Bár a gyógyszerek közül egyikből sem vett be többet a megengedettnél, azok együttes hatása mérgezhette meg a fiatalembert.

Azt mondták, Ledger a Joker szerepétől került padlóra, mely fizikailag és pszichésen is nagyon megviselte őt, ez volt ugyanis a legnehezebb karakter, amit a karrierje során alakítania kellett. A valóság azonban másnak bizonyul. Tény, hogy a színész álmatlanságban szenvedett, de a családja szerint a szerepének semmi köze nem volt a halálához.

Alig aludt két órát éjszaka

Amikor berobbant a tragikus hír, senki sem akart hinni a fülének. Heath karrierje csúcsán volt, a látszat pedig azt mutatta, mindene megvan, amire egy sikeres filmszínész várhat: hírnév, pénz és rajongók mérhetetlen tábora. Valóban, szakmailag Ledger mindent megkapott, amire vágyott. A magánélete viszont romokban hevert. Sosem finomkodott a kábítószerekkel, és súlyos álmatlanságban szenvedett: alig aludt többet két óránál.A halálát balesetnek könyvelték el, véletlenszerű túladagolásnak. De hogy miként folyamodott a gyógyszerekhez, az egy bonyolult és sokak számára érthetetlen történet. Befutott Hollywoodban, a párkapcsolata pedig példaértékű volt sokak számára, amelyből egy gyönyörű kislánya is született – senki sem gondolta volna, hogy Heath Ledger napjai meg vannak számlálva.

A csillogás mögött azonban a rózsaszín felhőnek nyoma sem volt. 2007-ben a színész kapcsolata tönkrement Michelle Williams-el, ez pedig sorsdöntő fordulatot hozott a fiatalember életében.

Mi is történt valójában Heath Ledgerrel?

Miután szakítottak élete szerelmével, a színész a munkába temetkezett. A kimerülésig hajtotta a szakmai sikert. Mindent elkövetett, hogy azonosulni tudjon Joker szerepével.

„Múlt héten, átlagban két órát ha aludtam éjszaka. Nem tudtam leállni a gondolataimmal. A testem kimerült volt ugyan, de az agyam csak pörgött tovább.” – nyilatkozta Ledger egykoron. Az álmatlanság, a stressz, a lányának és a családjának a hiánya végtelenül szomorúvá és boldogtalanná tette őt.

Heath húga megjósolta volna a halálát?

A színész családja egyre jobban aggódott érte. Meglepő módon, Ledger halála előtti estén, a húga felhívta őt telefonon, és megkérte, ne vegye be a gyógyszereket, melyeket felírtak neki. A színész azonban megnyugtatta őt, hogy tudja, mit csinál, és hogy minden rendben lesz.

Másnap reggel, Heath Ledgert félholtan találták New York-i otthonában. A bejárónő és a masszőr lelt rá, akivel aznapra egyeztettek időpontot. A színész eszméletlenül hevert a padlón, de már nem tudták megmenteni az életét.

Ki írta fel neki a végzetes gyógyszereket?

A mai napig nem tudni, kitől kapta Ledger a nyugtatókat, melyeket a receptre felírt gyógyszerek mellett beszedett. A színész apja azonban egyetlen személyt okol mindezért: a saját fiát.

„Teljes mértékben az ő hibája volt, ebben a helyzetben senki mást nem lehet okolni semmiért. Nehéz ezt elfogadni, mert annyira szerettem őt, és nagyon büszke voltam rá.” – nyilatkozta az apa, évekkel Ledger halála után.

A színész volt nejét is felkavarta a tragikus eset: „Megszakadt a szívem. A családja és én nézzük a kicsit, ahogy gügyög a fáknak, megöleli az állatokat, és megteszi első lépéseit. Olykor biztosan tudjuk, hogy ő még velünk van. A legszebb róla szóló emlékekkel nevelem fel a lányunkat.” – fogalmazott Michelle.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet