Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Liza Golden-Bhojwani 20 éves volt, amikor észrevette, a testének arányai nem felelnek meg a modellszakma követelményeinek. Ezért, mivel ő is manöken akart lenni, eldöntötte, mindössze ötszáz kalóriát fogyaszt el naponta. Két héttel később, már 9 kilóval volt kevesebb. Hónapok teltek el azóta, majd a lány egy fotót osztott meg magáról a közösségi médiában. Az ismerősei lehidaltak a látványtól.

Liza egy akkor és most fotósorozatot posztolt az Instagramon, melyen megmutatta, hogyan nézett ki még a karrierje kezdetén, és mennyit változott a teste azután, hogy felhagyott a szépségideálok követésével. Abbahagyta a modellszakmát, megtalálta élete szerelmét, és közben egy gyönyörű kisfiúnak is életet adott. Mindezek mellett, arca egészségtől és boldogságtól sugárzik, formás idomait pedig nők ezrei irigylik meg tőle.

„A baloldali fotón még karrierem kezdetén voltam. Az első héten készült, mikor végre úgy néztem ki, ahogy egy modellnek kellett. Nagy teljesítmény volt, főként hogy divat-eseményekre járhattam olyan lányokkal, akiket őszintén csodáltam. Miután egyik éjjel elájultam a lakásomban, miközben pár darab szójababot pároltam gőz fölött, eldöntöttem, abbahagyom a szigorú diétát. Arra gondoltam, tudok én sovány lenni úgy is, hogy kevéssel többet eszem, hogy ne legyek rosszul. Csakhogy a kihágásból az lett, hogy teljes fogásokat ettem, és jókora adag mandulát rágcsáltam el. Egyetlen kísértésnek sem tudtam többé ellenállni, hiába voltam tisztában azzal, hogy ez nem illik a karrieremhez.” – írta az egykori modell a fotók alá.

Bár kordában tudta tartani a felszedett kilók számát a milánói divathétig, mégis felkúszott a csípőjére néhány centi plusz. Ezt pedig a felettesei nem nézték jó szemmel. Kemény kritikákat kapott, így egyre inkább elveszítette a motivációt a szakma iránt, végül pedig kilépett.

Míg 2012-ben alig evett napi 500 kalóriát, két évvel később már normálisan étkezett, és ismét az egészséges, kiegyensúlyozott életstílus diktálta elveket vallotta magáénak. A napi ötszázról 800-1200 kalóriára váltott, többé nem éheztette magát, és étkezési naplót is vezetett. Ez azonban nem volt elegendő, hogy megmaradhasson a modellszakmában.

Az indiai utazása után teljesen megváltozott az élete

2016-ban Liza abban a reményben utazott Indiába, hogy ismét rátaláljon elveszett önmagára. Ott ismerkedett meg jelenlegi férjével, Karan Bhojwanival. Végül félbehagyott karrierje is újjászületett: olyan indiai divatmárkáknak és áruházaknak lett az arca, melyek büszkén vállalták fel Liza formás idomait. Így szakított a nő végleg New Yorkkal, és lelt új hazára az ázsiai országban.

„Jobb oldalon a mostani testem látható. Nem tökéletes, nem áll készen egy divatbemutatóra, sem pedig a Victoria’s Secret-re, de az enyém, és én boldog vagyok. Napi öt alkalommal edzek, de vannak pillanatok, mikor nem teszem. Tudod miért? Mert ezt csakis magamért teszem, nem a szakmámért. Azt eszek, amihez csak kedvem van, és nincs bűntudatom. Talán nem azért születtem, hogy a világ legrangosabb címlapjain pózoljak, vagy hogy a legnevesebb divatházakat képviseljem, de egy oka biztosan volt annak, hogy a világra jöttem. Megérdemlem, hogy boldog legyek, és teljesnek érezzem magam. Mindannyiunknak joga kellene, hogy legyen ehhez. Talán azért is születtem, hogy megosszam veletek a történetemet, és hogy továbbadjam az önszeretet üzenetét valamennyi nőnek, aki ugyanazon ment keresztül, amin én.” – zárta sorait Liza.